Opera Română din Cluj, decorată cu Ordinul "Meritul Cultural"

Opera Română din Cluj, decorată cu Ordinul
Preşedintele Klaus Iohannis a decorat joi mai multe instituţii culturale cu Ordinul "Meritul Cultural". Printre ele se numără şi Opera Naţională Română din Cluj-Napoca.

Preşedintele a afirmat că politicile şi strategiile culturale sunt în primul rând o sarcină a autorităţilor publice, însă trebuie recunoscut rolul instituţiilor private în aceste domenii şi este nevoie de o colaborare între cele două.

"Ceremonia de astăzi este o pledoarie pentru o comunicare şi conlucrare între domeniul privat şi autorităţi, în interesul public.(...) Felicitindu-vă încă odată, vreau ca pe cei aflaţi în slujba muzelor, dar şi pe cei din lumea din ce în ce mai dinamică a industriilor creative, să-i încurajez, să-i îndemn şi să-i asigur de sprijinul meu în a face din valorizarea creaţiei şi dezvoltarea culturii un adevărat proiect naţional", a mai spus Iohannis, în mesajul său.

Pe lângă instituţia de cultură clujeanîă au mai fost decorate Uniunea Scriitorilor din România, , Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Uniunea Artiştilor Plastici din România, , Uniunea Cineaştilor din România, Uniunea Arhitecţilor din România, Teatrul Masca şi Editura Kriterion.

Comenteaza