Optimism în Italia! Festivalul de Film de la Veneţia continuă pregătirile pentru ediţia din acest an

Optimism în Italia! Festivalul de Film de la Veneţia continuă pregătirile pentru ediţia din acest an

Organizatorii festivalului de Film de la Veneţia exclud o variantă online și se pregătesc să întindă covorul roșu pentru ediţia cu numărul 77, care ar urma să aibă loc peste mai puțin de cinci luni.

Un purtător de cuvânt al evenimentului a declarat luni: „Festivalul de Film de la Veneţia nu poate fi înlocuit cu un eveniment online. Există, desigur, posibilitatea să folosim tehnologia în cazul anumitor iniţiative. În prezent, este prea devreme ca asta să fie decis”, scrie Variety, preluat de News.ro.

În weekend, directorul artistic al festivalului, Alberto Barbera, a declarat pentru agenţia de presă ANSA că nu ia în calcul opţiunile digitale.

Barbera a făcut acest comentariu după ce, săptămâna trecută, directorii Festivalului de la Toronto, Joana Vicente şi Cameron Bailey, au spus că vizează ambele variante pentru evenimentul lor programat tot în septembrie - la faţa locului şi online.

„Toronto este un alt tip de festival, incomparabil cu Cannes sau Veneţia”, a spus Barbera. El a menţionat că echipa sa lucrează la fel ca în anii trecuţi, însă, momentan, „nu putem oferi detalii clare despre viitor”, în afara faptului că Veneţia nu ia în calcul renunţarea la aspectul fizic al evenimentului.

În prezent, Italia este în carantină din cauza epidemiei de Covid-19, iar în ultimele zile a înregistrat o scădere a numărului de noi cazuri depistate şi al deceselor.

Ediţia de anul acesta a celui mai longeviv festival de film din lume ar trebui să aibă loc între 2 şi 12 septembrie, iar actriţa Cate Blanchett să conducă juriul.

Comenteaza