", susţin organizatorii TIMAF, care au reuşit să îl aducă la această ediţie a fest"> ", susţin organizatorii TIMAF, care au reuşit să îl aducă la această ediţie a fest" />

Organizatorii TIMAF: e greu să aduci artişti străini titraţi, unii refuză să vină doar pentru că "nu e cool"

Organizatorii TIMAF: e greu să aduci artişti străini titraţi, unii refuză să vină doar pentru că
Artiştii străini cunoscuţi la nivel internaţional acceptă destul de greu invitaţii la Cluj şi în România, unii refuzând şi doar pentru "că nu consideră că e cool pentru ei", susţin organizatorii TIMAF, care au reuşit să îl aducă la această ediţie a festivalului pe cunoscutul violonist Edvin Marton.

"A fost într-adevăr destul de greu să îl aducem Edvin Marton. Avem ca partener o firmă de impresariat din Germania, ei ne-au ajutat şi la ediţia de anul trecut şi dorim să colaborăm şi în viitor. E destul de dificil atunci când vrei să aduci un artist de talie internaţională, am întâlnit inclusivartişti care nu vroiau să vină, pentru că nu era <cool> pentru ei să vină", a precizat Bogdan Buta, organizatorul principal al TIMAF, festival ce se desfăşoară la Cluj-Napoca în intervalul 27 septembrie - 13 octombrie.

"În industria artiştilor artei internaţionale contează experienţa şi cu cine s-a lucrat, cum se realizează promovarea, referinţele. Când un artist renumit e contactat pentru un eveniment întreabă cine a mai fost acolo", a punctat Buta.

Capul de afiş al invitaţilor din acest an de la TIMAF este violonistul ucrainean de origine maghiară Edvin Marton, care va cânta pe o vioară Stradivarius. El va susţine un concert luni, 30 septembrie, de la ora 20, la Sala Sporturilor "Horia Demian".

Organizatorii festivalului speră ca în cadrul ediţiei din acest an peste 50.000 de spectatori să participe la evenimentele grupate de-a lungul a peste două săptămâni. Bugetul evenimentului se ridică la aproximativ 300.000 de euro, incluzând şi serviciile oferite de colaboratorii şi partenerii evenimentului.

Reprezentanţii TIMAF au specificat că au fost unii din susţinătorii proiectului Cluj Capitală Europeană a Tineretului şi doresc să susţină de asemenea şi proiectul de candidatură al Clujului la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

 

 

Etichete
Comenteaza