Pasionaţii de folclor îşi pun la încercare talentul. Începe un festival-concurs de interpretare

Pasionaţii de folclor îşi pun la încercare talentul. Începe un festival-concurs de interpretare
Iubitorii de folclor sunt aşteptaţi să participe duminică la cea de-a XX-a ediţie a festivalului-concurs de interpretare a muzicii tradiţionale instrumentale “Trio Transilvan – Trio Instrumental”.

Evenimentul se va desfăşura în sala de spectacole a Casei Municipale de Cultură din Gherla şi va debuta la ora 12:30 cu concursul Trio. 

În continuare, de la 18:00 va avea loc lansarea cărţii „Trio Transilvan - particularităţi stilistice", scrisă de Ovidiu Barteş şi Ioan Haplea, şi a CD-ului aparţinând Trio-ului transilvan din Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud.

După cele două prezentări participanţii sunt aşteptaţi cu un program folcloric susţinut de Grupul Instrumental „Cununa Transilvană" al Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (C.J.C.P.C.T.) Cluj, dirijat de Ovidiu Barteş, cu solista Marinela Zegrean Istici.

La finalul serii va avea loc festivitatea de premiere a concursului Trio şi spectacolul de gală al laureaţilor.

Festivalul este organizat de Consiliul Judeţean Cluj şi C.J.C.P.C.T. Cluj, împreună cu Primăria Municipiului Gherla şi Casa Municipală de Cultură Gherla.

 

Comenteaza