Pastila culturală pentru starea de bine: recomandări culturale personalizate

Pastila culturală pentru starea de bine: recomandări culturale personalizate

Persoanele care au interacționat mai mult cu arta în primele luni ale pandemiei au avut mai puține stări negative, 64% dintre ei au afirmat că arta i-a ajutat să se simtă mai bine, iar consumul frecvent de artă a fost asociat cu o stare de spirit mai bună, semnificație și apreciere pentru frumos, conform unui studiu realizat de Centrul Cultural Clujean în 2020.

În contextul actual al pandemiei care pune la încercare reziliența fiecăruia dintre noi, Centrul Cultural Clujean propune Pastila Culturală pentru starea de bine – un chestionar online care evaluează starea emoțională și oferă recomandări culturale personalizate. Platforma este în limba română și este accesibilă oricui, în mod gratuit.

Recomandările selectate de echipa programului Academia Schimbării sunt adaptate stărilor emoționale ale participanților și includ muzică, literatură, film, arte vizuale etc.

Cei care doresc să beneficieze de recomandările culturale pot completa chestionarul disponibil pe pagina https://cccluj.ro/pastilaculturala și primi pe e-mail sugestiile personalizate. Programul include și o etapă de cercetare prin care Centrul Cultural Clujean urmărește să evalueze impactul participării culturale asupra stării de bine a participanților.

Comenteaza