Patru regizori români îşi vor prezenta filmele la un festival din Canada

Patru regizori români îşi vor prezenta filmele la un festival din Canada
Toronto International Film Festival, (TIFF), care se va desfăşura anul acesta între 8 şi 18 septembrie, este unul dintre cele mai importante festivaluri de film de pe continentul nord-american.

Cea de-a 41-a ediţie a Festivalului de Film de la Toronto, programat între 8-18 septembrie, include în secţiunile competiţionale o serie de filme româneşti precum "Bacalaureat" de Cristian Mungiu, "Sieranevada" de Cristi Puiu, "Toate fluviile curg în mare" de Alexandru Badea şi "Fixeur" de Adrian Sitaru.

În secţiunea Masters Of Cinema, care cuprinde pe lângă lungmetraje precum "Julieta", r. Pedro Almodóvar, "Personal Shopper", regizat de Olivier Assayas, sunt înscrise şi două filme româneşti: "Bacalaureat" de Cristian Mungiu, România, premieră în Canada, filmul recompensat cu premiul pentru regie la Festivalul de la Cannes 2016 şi "Sieranevada" de Cristi Puiu", România, premieră în America de Nord. "Sieranevada" a avut premiera românească la Cluj-Napoca în cadrul TIFF 2016.

Scurtmetrajul "Toate fluviile curg în mare", scris şi regizat de Alexandru Badea, intră în competiţia oficială a Toronto International Film Festival (TIFF), în secţiunea Short Cuts. Pelicula a avut premiera la Festival de Cannes, fiind selectat în secţiunea Cinéfondation. Proiecţia de la TIFF reprezintă premiera nord americană, relatează mediafax.ro.

Filmul "Fixeur" al lui Adrian Sitaru a fost selectat în programul Contemporary World Cinema. Filmul spune povestea lui Radu care îşi face internship-ul la sediul din Bucureşti al Agenţiei France Presse, dar visează să devină jurnalist. Repatrierea unei tinere prostituate minore din Franţa îi oferă oportunitatea de a-şi demonstra calităţile de jurnalist.

 

 

 

Comenteaza