Personalităţile Clujului, la deschiderea Comedy Cluj

Personalităţile Clujului, la deschiderea Comedy Cluj
Prima zi din viaţa Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj a început sâmbătă seară cu o sală plină de cinefili şi proiecţia remasterizată a “Vacanţei domnului Hulot”, semnată de regizorul francez Jacques Tati, eminenţa cenuşie a filmului de comedie.

 “Acum câteva luni, când am mărturisit prietenilor mei că vreau să aduc un festival de film de comedie la Cluj, au spus că e o nebunie. Deşi nu este cea mai fericită perioadă pentru a lansa un nou festival, a fost necesară această nebunie ca să fac oamenii să râdă”, a spus Sorin Dan, directorul Comedy Cluj, la ceremonia de deschidere a festivalului.

 

Prezent la aceeaşi festivitate, primarul Sorin Apostu a fost primul care a reuşit să facă publicul să râdă. “Acest festival va avea succes. Dacă m-aţi întreba de ce spun asta, v-aş spune că nu ştiu, dar aşa simt. Dacă te uiţi acum la televizor, vezi că e totul varză, de ce nu ne-am uita, în schimb, la un film  de comedie”, a încheiat, foarte jovial, Apostu. Primul mecanism care a pus în funcţiune maşinăria “Comedy Cluj” a fost “vechea-nouă” peliculă a maestrului filmului de comedie Jacques Tati, ieşită pe ecrane pentru prima dată în 1953 şi restaurată după un an de muncă asiduă. La lansarea oficială a festivalului au participat peste 1.000 de oameni.

 

Printre cei  prezenţi la deschiderea Comedy Cluj s-au numărat şi Oana Boc, soţia premierului României, Dorel Goia, Ovidiu Turcu, Mircea Ilea, Ioan Aşchilean, fraţii Simy şi Teofil Mureşan, Vasile Vita, Claudiu Şugar, Dan Nistor,  doctorul Nicolae Hâncu, Vasile Dâncu, senatorul Şerban Rădulescu, deputatul  Adrian Gurzău, directorul DRDP Cluj- Ion Pantelimon, directorul Electrica Transilvania-Emil Merdan, directorul Goupama România-Jean Azema, directorul de PR al Roşia Montană Gold Corporation, Ionuţ Tănase,  directorul Centrului Cultural Francez, Bernard Houliat.

Comenteaza