Piața de flori altfel revine pe Potaissa și se extinde

Piața de flori altfel revine pe Potaissa și se extinde

Florării șic, producători locali și floriști plini de imaginație revin pe Strada Potaissa din Cluj-Napoca, între 14 și 16 iunie 2019. Celebra instalație "Mi-e Dor de Tine "va fi poziționată încă o dată deasupra intrării pe stradă. 

Clujenii de toate vârstele sunt așteptați pe Strada Potaissa pentru a participa la cea mai nonconformistă piață de flori a orașului. De această dată, dimensiunile pieței de flori se dublează față de anii precedenți, evenimentul desfășurându-se pe un areal cuprins între intersecția cu strada Napoca și intersecția cu strada Universității. Drept urmare, pe strada Potaissa și Fortăreței (parțial) accesul auto va fi restricționat în weekendul 14-16 iunie  2019, cu acordul vecinilor.

Piața de flori altfel va fi deschisă tututor curioșilor între orele 10.00-23.00, de vineri, sâmbătă și duminică. Din programul special nu vor lipsi workshop-uri speciale dedicate celor îndrăgostiți de plante și flori, tradiționalul schimb de plante care a debutat anul trecut cu un mare succes, statui vivante și tineri artiști pentru care strada Potaissa devine o scenă. Programul muzical va fi anunțat pe pagina de facebook a evenimentului, scena fiind mutată de la această ediție în zona de curbură a zidului medieval. Totodată, vendorilor ambulanți  li se adaugă și toate localurile care funcționează pe strada Potaissa, respectiv Makeba, DOT, La Țevi și Visuin, care își vor asorta tematic terasele pentru a veni în întâmpinarea iubitorilor de plante.

Unul dintre momentele cele mai așteptate din cadrul evenimentului se va derula duminică, 16 iunie, când reprezentanții primăriei municipiului Cluj-Napoca și locuitorii străzii Potaissa vor lua loc la o masă de discuții despre potențiale soluții de permanentizare a străzii Potaissa, în încercarea de a o reintroduce în circuitul public de interes.

 

Comenteaza