Pictorii clujeni expun la New-York

Pictorii clujeni expun la New-York
Expoziția de grup "CON-FRONT EAST" / Painting from Cluj-Napoca se va deschide sâmbătă, 4 noiembrie, începând cu ora 18,00, la Gallery RIVAA din New York.

Potrivit unui comunicat al Institutului Cultural Român din New York (ICRNY), expoziția prezintă lucrările maestrului-profesor Ioan Sbârciu, alături de lucrările celor mai tineri colegi-artiști ai "noului val" al "școlii de pictură de la Cluj": Kudor Duka István, Anca Bodea, Olimpia Bera, Andrei Ciurdărescu, Ioana Olăhuț și Cristian Lăpușan.

Organizat în parteneriat cu Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și cu Gallery RIVAA, proiectul expozițional reflectă în mod simbolic, potrivit ICRNY, "ideea că Transilvania a reprezentat de-a lungul istoriei un spațiu de frontieră, dar și de confluență, între civilizația occidentală și cea orientală, o ultimă 'redută', în care coexistă diverse comunități etnice, confesionale și ideologice, lucru ce conferă întregului habitat un caracter regional unic din punctul de vedere al bagajului cultural".

"Lucrările artiștilor din expoziție sunt puternic individualizate, iar din această perspectivă se poate vorbi de un contrast între idei, tehnici, maniere de lucru, dar și despre continuități stilistice și compatibilități estetice, ce se pot realiza la nivelul juxtapunerilor fragmentare. Nu în ultimul rând, atât decalajele între generațiile celor reprezentați, cât și diversitatea ideilor și a discursurilor artistice constituie elemente-surpriză în unitatea expozițională", mai precizează comunicatul.

Expoziția poate fi vizitată până în data de 26 noiembrie.

 

Comenteaza