Pictorul Dan Crecan, invitat de onoare al Festivalului de Carte Transilvania

Pictorul Dan Crecan, invitat de onoare al Festivalului de Carte Transilvania
Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) are printre invitații săi de onoare un artist care, prin creația sa, surprinde universul cărții.

La această ediție, pictorul Dan Crecan va fi prezent cu expoziția „Cărtți nescrise”, deschisă pe toată perioada FICT 2017 în spațiul de evenimente amplasat în Piața Unirii din Cluj-Napoca. 

Despre pictor și lucrările sale va vorbi poetul clujean Ion Mureșan, care, într-un album omagial dedicat artistului la 60 de ani, scria: „Tablourile sale sunt pline de viață, fierb, mișcă, se agită și îți prind ochii în ochiuri de vârtejuri.  

Căci, și asta cred eu, e calitatea de căpătâi a pictorului nostru, e un mare colorist. Nu știu rețeta, dar în tablourile sale nu există culori care se ceartă. Culorile din tablourile lui Dan Crecan aduc aminte de bețiile ultimative de la ora închiderii cârciumilor din vremea tinereții: vis și armonie". 

Dan Crecan (25 aprilie 1955, Bălan, Sălaj) a absolvit Liceul de Arte Plastice din Cluj-Napoca (1974) și Institutul de Arte Plastice şi Decorative Ion Andreescu din Cluj-Napoca (1980). Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și membru al Asociaţiei Internaţionale a Artiştilor Plastici Profesionişti în cadrul UNESCO.

În perioada 2005-2011 a fost președinte al filialei Alba a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Se bucură de numeroase expoziții personale și colective în țară și în străinătate. Din 1980 locuiește în Alba Iulia. Cea de-a cincea ediție a FICT va avea loc în perioada 3-8 octombrie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza