Piesă de teatru despre scaune, într-o fabrică de scaune la Cluj

Piesă de teatru despre scaune, într-o fabrică de scaune la Cluj
Piesa "Scaunele" de Eugéne Ionesco va fi pusă din nou în scenă, la fabrica de scaune Antares din Cluj-Napoca.

 

Spectacolul e organizat de Teatrul Independent "Sala Mică" din Cluj, în parteneriat cu Antares, şi are loc în 19 martie, la ora 19, în piaţa 1 Mai, chiar în incinta fabricii de scaune.

"Scaunele" este montat de regizoarea Mihaela Panainte, iar din distribuţia sa fac parte actorii Emőke Kató şi Loránd Farkas de la Teatrul Maghiar, alături de care evoluează David Ion Sabău şi colegii săi, muncitori ai Fabricii de Scaune. Instalaţia a fost realizata de scenografa Carmencita Brojboiu, iar costumele sunt realizate de Székely Cecilia Anna.

"Producţia se remarcă printr-o doză de inedit, atât prin spaţiul de joc - două hale industriale -, prin faptul că, deşi se desfăşoară într-o fabrică de scaune, acestea nu apar efectiv, ci doar ca fragmente, ca "schiţe" ale obiectelor finite, cât şi prin distribuţia care integrează actori amatori. Intriga propriu-zisă a piesei e completată cu momente coregrafice spectaculoase, interpretate de muncitori cu utilaje industriale", explică organizatorii. Biletele costă 25 de lei.

Comenteaza