Polistirenul şi placajul stratificat, vedetele unei expoziţii

Polistirenul şi placajul stratificat, vedetele unei expoziţii
Pentru majoritatea dintre noi, polistirenul şi placajul stratifical sunt simple materiale de construcţii. O tânără graficiană a reuşit însă să le ridice la rang de artă, transformându-se în vedetele expoziţiei "Exaltink", al cărui vernisaj este marţi, patru noiembrie.

Semnată de Alice Iliescu, lector universitar doctor în cadrul programului de studii arte plastice-grafică al Universităţii de Arte şi Design (UAD), expoziţia reuneşte cele mai noi lucrări ale artistei, sintetizând preocupările şi cercetările tinerei plasticiene în privinţa unor noi suporturi, medii şi tehnici de lucru în grafică.

"Exaltink propune experimentarea culorii şi a gestului în gravura în relief. Preocuparea artistei este aceea de a scoate din contextul tradiţional această tehnică de imprimare. Pornind de la suportul de linoleum şi lemn se exploatează în culoare potenţialul celor două materiale. Mai mult decât atât, Alice Iliescu experimentează, folosind materiale neconvenţionale de gravare, precum polistirenul şi placajul stratificat, posibilităţile de redare şi gravare a gesturilor picturale", au afirmat reprezentanţii UAD.

În lucrările sale, pentru obținerea picturalităţii în tiparul înalt se mizează şi pe reacţia suprapunerilor succesive de culoare, pe aspectele cromatice şi gestuale şi pe tensiunea şi spaţialitatea pe care tonurile şi texturile o creează în relaţie cu suportul imprimat, pânza, iar imprimările succesive de culoare susţin investigarea corespondenţelor dintre gesturi şi stări, texturi şi tensiuni, mediu şi mesaj, având ca scop medierea unui dialog deschis şi dinamic cu publicul larg.

Expoziţia, organizată în Galeria Casa Matei, va fi deschisă publicului din 4 până în 18 noiembrie.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza