Premieră în regia Adei Milea, la Naţionalul clujean

Premieră în regia Adei Milea, la Naţionalul clujean
Cunoscuta interpretă şi compozitoare Ada Milea va regiza un spectacol de teatru la Naţionalul clujean.

Este vorba de spectacolul „Insula", după Gellu Naum, cu premiera în 27 septembrie, de la ora 19, în cadrul stagiuniii 2011-2012 a Teatrtului Naţional din Cluj.

De precizat că Ada Milea a contribuit, cu ilsutraţia muzicală, la realizarea ultimei premiere a stagiunii precedente, „Florenţa sunt eu", a cărei regii a fost semnată de Alexandru Dabija.

Conform reprezentanţilor Naţionalului clujean, "Insula" este primul spectacol regizat de Ada Milea în cadrul instituţiei.

"În scrierea piesei Insula, Gellu Naum a plecat de la romanul Robinson Crusoe al lui Daniel Defoe. Scriitorul porneşte de la <cîteva repere mari ale cărţii - naufragiul pe insula pustie, eforturile de supravieţuire ale protagonistului, întâlnirea cu personajul Vineri, sălbaticul a cărui educaţie se face în spirit european> construind <o acţiune multiplu ramificată, ce angajează multe dintre convenţiile literaturii de aventuri şi de senzaţie>, precizează criticul Ion Pop, în prezentarea piesei "Insula" realizată de reprezentanţii Naţionalului clujean.

Absolventă a Facultăţii de Teatru din Târgu-Mureş Ada Milea s-a consacrat ca interpretă şi compozitoare de muzică, fiind recunoscută pentru stilul ei nonconformist.

 

Comenteaza