Premieră la Cluj de Valentine's Day - Marcel Iureș îl joacă pe Moș Nichifor

Premieră la Cluj de Valentine's Day - Marcel Iureș îl joacă pe Moș Nichifor

În 14 februarie, ora 19:00, la Cinema Florin Piersic, îndrăgitul Marcel Iureş va juca într-un spectacol de teatru aparte: „Moş Nichifor”.  

Fundația Culturală Artmedia împreună cu Front Row Events și Teatrul Act vă invită la o premieră în Cluj. În 14 februarie, ora 19:00, la Cinema Florin Piersic, îndrăgitul Marcel Iureş va juca într-un spectacol de teatru aparte: „Moş Nichifor”.  

Spectacolul este realizat după „Moș Nichifor Coțcariul” de Ion Creangă, povestire publicată în revista „Convorbiri literare” la 1 ianuarie 1877.

După o carieră de 45 de ani, cu importante roluri de teatru şi film atât în România, cât şi în producţii de la Hollywood (precum Piraţii din Caraibe), Marcel Iureș va juca alături de Ruxandra Maniu în fața publicului clujean, în regia lui Alexandru Dabija.

„Moș Nichifor” este un spectacol despre întâlnirea dintre două generații. E confruntarea între două feluri de a vedea lumea: una conservatoare, ironic-tradiționalistă și una modernă, agresivă în fragilitatea ei.

Printre replicile pline de umor îşi fac loc şi gânduri filosofice:

„Moș Nichifor nu-i o închipuire din povești, ci e un om ca toți oamenii; el a fost odată, când a fost, trăitor din mahalaua Țuțuenii din Târgul Neamțului, dinspre satul Vânătorii Neamțului. (…) Moș Nichifor era harabagiu. Căruța lui, deși era ferecată cu teie, cu curmeie, însă era o căruță bună, încăpătoare și îndemânatică. (…) Moș Nichifor nu era dintre aceia care să nu știe „că nu-i bine să te pui viziteu la cai albi și slugă la femei”; el știa și aceasta, dar iepele erau ale lui, și, când le grijea, grijite erau, iar când nu, n-avea cine să-i bănuiască. Moș Nichifor fugea de cărăușie, de-și scotea ochii; el se ferea de ridicături, pentru că se temea de surpătură.”

Rremieră la Cluj de Valentine's Day - Marcel Iureș îl joacă pe Moș Nichifor

Cu ocazia zilei îndrăgostiților, organizatorii au hotărât să le facă o surpriză pasionaților de teatru. Toate biletele sunt la promoție, în pachetul 1+1 GRATIS, doar online, pe Entertix.ro

Biletele se găsesc și la Cinema Florin Piersic, Platinia Shopping Center, Casa de Cultura Cluj-Napoca și în toate punctele fizice Entertix.

Pentru informații suplimentare, contactați:

personall.anapopa@gmail.com, Președinte Fundația Artmedia, 0742 054 838

Comenteaza