Premieră mondială la Naţionalul clujean

Premieră mondială la Naţionalul clujean
O piesă în premieră mondială încheie stagiunea la Teatrul Naţional Cluj. Surpriza, piesa “Rock’n’roll”, este oferită amatorilor de teatru de regizorul Andrei Şerban. Scenariul aparţine britanicului Tom Stoppard şi a fost scris acum două luni.

“Rock’n’roll”, piesa britanicului Tom Stoppard, va fi jucată pentru prima oară la Cluj chiar înaintea unor reprezentaţii pe celebrul Broadway sau altor scene teatrale din Europa sau America. Acest cadou teatral este oferit de Andrei Şerban clujenilor datorită unei relaţii de amiciţie dintre regizor şi scriitorul englez Tom Stoppard.

Piesa este un tribut adus marilor amatori de rock’n’roll şi blues, muzică gustată de Şerban. Cu această piesă, Andrei Şerban încheie un an glorios la Teatrul Naţional din Cluj, unde piesa “Purificare”, pe care a pus-o în scenă vara trecută, a obţinut două premii Uniter şi şase nominalizări, inclusiv pentru excelenţă în regie.

Din distribuţia piesei regizate de Andrei Şerban împreună cu Daniela Dima fac parte tinerii Cătălin Herlo, Dragoş Pop, experimentaţii Miriam Cuibus, Dan Chiorean, Emanuil Petran sau Ileana Negru. Traducerea piesei aparţine lui Petre Bokor, iar costumele sunt realizate de Bianca Jeremias.

Piesa va fi reluată şi sâmbătă, de la ora 19.00, când se va închide şi stagiunea teatrală, iar Naţionalul intră într-o lungă reabilitare a interiorului. Perioada în care nu se va mai juca teatru la TNC poate să dureze şi 24 de luni, în funcţie de cum se vor desfăşura lucrările de renovare şi reabilitare a interiorului instituţiei clujene de cultură.

 

Lucrează la Teatrul Maghiar

 

Andrei Şerban continuă, însă, munca de creaţie cu actorii. Acesta se va “muta” la Teatrul Maghiar, condus de un alt regizor renumit, Tompa Gabor. Acolo, Şerban va realiza alte două piese, printre care una de Cehov, a anunţat cunoscutul regizor.

 

Cele mai bune spectacole, conform criticilor teatrali

1. “Purificare” de Andrei Şerban

2. “Revizorul” de Horaţie Mălăele

3. “Pescăruşul” de Andrei Şerban

4. “Block Bach” de Alexandru Dabija

 

Cele mai proaste spectacole, conform criticilor teatrali

1. “Război cu Troia nu se face” de Florin Călinescu

2. “COOLori” de Diana Iliescu

3. “Burghezul gentilom” de Petrică Ionescu

Comenteaza