Premii pentru artiștii și spectacolele celor două opere din Cluj

Premii pentru artiștii și spectacolele celor două opere din Cluj
"Gala operelor naționale" a acordat premiile pentru cei mai buni artişti lirici din ţară care au performat în stagiunea 2014-2015.

S-a încheiat cea de-a treia ediție a "Galei operelor naționale", eveniment organizat de Opera Națională Română din Iași, primăria municipiului și ministerul Culturii. Evenimentul a reunit zeci de artiști, nume mari ale scenei naționale și internaționale și i-a avut ca invitați de onoare pe celebrul bariton Leo Nucci și pe apreciata soprană Elena Moșuc.

Opera Națională din Cluj și Opera Maghiară din Cluj se întorc de la remarcabilul eveniment cu numeroase premii prin care activitatea artiștilor este recunoscută şi apreciată.

Hector Lopez, de la Opera Națională Română din Cluj Napoca, a primit premiul pentru "Cel mai bun solist" din stagiunea 2014-2015. "Vreau să mulțumesc în primul rând juriului și familiei mele. Îmi iubesc meseria mea. Nu o consider o meserie. Este o bucurie să fiu în fața dumneavoastră să împărtășesc pur și simplu ceea ce e frumos'"a spus Hector Lopez.

Diana Țugui, tot de la Opera Națională Română din Cluj Napoca, a fost premiată la categoria "Cea mai bună solistă". Opera Maghiară de la Cluj-Napoca a fost premiată la categoria "Cel mai bun spectacol de operă", pentru "Nunta lui Figaro", de W. A. Mozart, în regia lui Peter Novak.

În cadrul spectacolului de gală premiul pentru "Cel mai bun spectacol pentru copii" a revenit piesei "Peter Pan", transpusă pe scenă de Opera Națională Română Cluj-Napoca. Premiul "Cel mai bun spectacol de musical" a fost acordat Operei Maghiare Cluj-Napoca, pentru "Letshow". Mario de Carlo, de la Opera Națională Română din Cluj-Napoca a primit premiul pentru concepția decorurilor, pentru "Lucia di Lammermoor".

Premiul pentru "Cea mai bună solistă de dans contemporan" i-a revenit Vioricăi Bogoi, de la Opera Maghiară Cluj-Napoca, pentru "Visul unei nopți de vară". "Cel mai bun solist de dans contemporan" a fost desemnat a fi Florin Ianc, de la Opera Maghiară Cluj-Napoca, pentru interpretarea din "Visul unei nopți de vară".

"Cel mai bun spectacol de dans contemporan" a fost premiul înmânat celor de la Opera Maghiară din Cluj-Napoca, pentru piesa "Visul unei nopți de vară".

Premii de excelență și premii speciale au fost acordate și de Opera Națională Română din Cluj, Opera Națională Maghiară din Cluj-Napoca, Opera Națională Oleg Danovski. De asemenea, s-au acordat premii in memoriam. Florin Piersic l-a înmânat pe cel destinat baritonului Dan Iordăchescu, originar din Iaşi. Fiica lui, Irina, a fost cea care l-a primit.

Gala Premiilor Operelor Naționale celebrează și premiază performanțele lirice din stagiunea 2014-2015 ale operelor din țară care și-au desemnat nominalizările pentru fiecare categorie de premii - Opera Naţională Română Cluj-Napoca, Opera Maghiară Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța și Opera Naţională Română Iaşi.

Comenteaza