Preţuri speciale la bilete pentru Muzeul Naţional de Istorie şi Muzeul Farmaciei, în cadrul Şcoala Altfel

Preţuri speciale la bilete pentru Muzeul Naţional de Istorie şi Muzeul Farmaciei, în cadrul Şcoala Altfel
Cele două expoziţii temporare de la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei şi a Colecţiei de Istorie a Farmaciei pot fi vizitate la un preţ simbolic, în cadrul programului Şcoala Altfel.

Este vorba despre expoziţiile temporare: Clujul Arheologic şi De Vita Caesarum.

Expoziţia Clujul arheologic aduce în faţa iubitorilor de istorie o prezentare a aspectelor muncii pe care o presupune cercetarea arheologică (cercetarea de teren - „săpătura arheologică", sortarea materialului, munca de restaurare şi conservare) prin intermediul imaginilor, textului şi a artefactelor propriu-zise.

De Vita Caesarum propune prezentarea „seriei imperiale" a maestrului gravor Christian Wermuth din Gotha (Germania): 216 piese păstrate în colecţia muzeului clujean, dedicate împăraţilor romani, bizantini, carolingieni, romano-germanici şi habsburgici). Expoziţia oferă o incursiune captivantă atât pentru cei pasionaţi de numismatică, medalistică şi istorie cât şi iubitorilor de frumos în general.

Programul este de luni până vineri între orele 9.00-16.00, iar preţul biletului este de 1.5 lei/ elev. Însoţitorii beneficiază de bilet gratuit.

De asemenea, miercuri, 8 aprilie, în cadrul programului Săptămâna Familiei, accesul publicului la cele două expoziţii este gratuit. 

Comenteaza