Prima galerie transilvană dedicată exclusiv fotografiilor

Prima galerie transilvană dedicată exclusiv fotografiilor
Galeria photoART, prima din Transilvania dedicată exclusiv artei fotografice, a fost inaugurată miercuri seara, cu vernisajul unei expoziţii colective la care au participat peste 200 de persoane.

"Clujul are potenţial pentru acest tip de galerii. Exista un vid în privinţa galeriilor dedicate exclusiv artei fotografice. Unul dintre noi, Marton Zoltan, a mai avut o galerie, dar a funcţionat doar un an. Acum, însă, ne-am asociat, am închiriat acest spaţiu, l-am echipat, inclusiv cu un sistem de iluminat, foarte important în vizualizarea fotografiilor, cu sistem de prindere profesionist", a specificat medicul chirurg Adrian Molnar, unul dintre cei trei asociaţi ai galeriei photoART, dedicată exclusiv evenimentelor din domeniul artei fotografice, inaugurată în Piaţa Unirii. Galeria "îşi propune promovarea tinerilor fotografi, dar şi a celor consacraţi", conform lui Molnar, şi a fost inaugurată cu o expoziţie de instantanee fotografice artistice, pe diverse teme, realizate de mai mulţi autori.

Aceştia sunt Emilian Chirilă, Ştefania Cruceru, Feleki Istvan, Ovidiu Gordan, Mihai Grigorescu, Hajdu Tamas, Virgil Mleşniţă, Adrian Molnar, Mirela Momanu, Cătălina Pintea, Mishu Vass, Tatiana Volontir, Xantus Aron, Mircea Albuţiu, Marton Zoltan, ultimii doi fiind asociaţi, alături de Adrian Molnar, în cadrul galeriei. "Galeria se adresează iubitorilor de artă fotografică. Probabil că vom lucra foarte mult cu arhitecţii, cu cei care se ocupă de design şi amenajări de interioare. Vom organiza expoziţii personale şi tematice", a spus Mircea Albuţiu, partener al galeriei. La inaugurare au fost prezente aproximativ 200 de persoane. photoART este situată la etajul 1 al imobilului din Piaţa Unirii nr. 10. Galeria va fi deschisă zilnic, între orele 11:00 şi 19:00.

 

 

Comenteaza