Primăria, dispusă să investească 1 mil lei la Teatrul Naţional. Boc: nu avem cadrul legal VIDEO

Primăria, dispusă să investească 1 mil lei la Teatrul Naţional. Boc: nu avem cadrul legal VIDEO
Primarul Emil Boc a declarat ieri, cu ocazia inaugurării noii piste a aeroportului internaţional din Cluj că instituţia a analizat modul în care poate ajuta la reabilitarea sălii Teatrului Naţional din Cluj, însă deocamdată nu are pârghiile legislative. Edilul i-a solicitat vicepremierului Liviu Dragnea să îi propunuă ministrului Culturii găsirea unei pârghii în acest sens.

"Dorim să ajutăm Teatrul Naţional, dar deocamdată, în afara de partea de evenimente, nu avem posibilitatea de a investi. Conform legislaţiei actuale primăria nu poate realiza investiţii acolo unde nu este proprietar. Nu e normal să mergi la Teatru şi să cadă scaunul sub tine, e nevoie d eintervenţii şi la scenă. Cei de la Teatru ne-au solicitat sprijinul, o săptămână am tot analizat cum putem face, dar în prezent nu avem cadrul legal", a precizat Emil Boc.

Edilul a precizat că a solicitata ca odată cu descentralizarea municipalităţile să se poată implica în susţinerea teatrelor. Boc i-a solicitat vicepremeirului Liviu Dragnea să îi propună ministerului Culturii găsirea unei soluţii legale.

Întrebat dacă vede o soluţie trecerea Teatrului Naţional din Cluj în subordinea municipalităţii Boca precizat că nu exclude varianta, potrivit lui în multe oraşe acest lucru întâmplându-se. Conform legislaţiei actuala teatrele din câteva municipii mari, cum este cazul Clujului, sunt considerate de impact naţional şi sunt în subordinea directă a Ministerului Culturii.

Potrivit lui Boc pentru lucrările de reabilitare în interior, "de la scenă la scaune", ar fi necesari până într-un milion de lei.

Conform edilului lucrările sunt cu atât mai necesare cu cât Clujul îşi doreşte titlul de Capitală Culturală Europeană.

Comenteaza