Priveşte, citeşte!: Un virus contagios ameninţă omenirea şi căutarea jumătăţii

Priveşte, citeşte!: Un virus contagios ameninţă omenirea şi căutarea jumătăţii
Un virus contagios ameninţă omenirea şi căutarea jumătăţii

"Pericol nevăzut" (Contagion)

SUA, 2011
Cu: Marrion Cottilard, Matt Damon,
Jude Law, Gwineth Paltrow, Kate Winslet
Cinema City Iulius Mall

Ameninţată de un virus cumplit, omenirea este pusă la grea încercare
în "Contagion: Pericol nevăzut", un action thriller cutremurător, în regia celebrului Steven Soderbergh (Traffic, Ocean's Eleven, Erin Brockovich). Neştiind exact cu ce se confruntă, specialiştii privesc neputincioşi cum noua epidemie se extinde cu o viteză fulminantă şi ameninţă să decimeze populaţia în doar câteva zile. Misiunea autorităţilor de a ţine situaţia sub control devine aproape imposibilă în condiţiile în care panica iscată între oameni devine la fel de puternică precum însuşi virusul, iar paranoia pune stăpânire pe întreaga populaţie. Cu timpul în defavoarea lor, medicii încearcă să găsească un antidot, fiecare secundă scursă aducându-i cu un pas mai aproape de sfârşitul tragic. (www.cinemacity.ro)

"Care-i numărul tău?" (What's Your Number?)

SUA, 2011
Cu: Anna Faris, Chris Evans, Ari Gaynor, Blythe Danner
Cinema Odeon, Polus Center

Bazată pe romanul "20 Times a Lady", al autoarei Karyn Bosnak, comedia "What's Your Number?" o are în centrul acţiunii pe Ally Darling, o tânără care şi-a propus să nu întreţină relaţii sexuale cu mai mult de 20 de bărbaţi în decursul existenţei sale. Atunci când se trezeşte în patul dezgustătorului ei şef, după o noapte în care a consumat prea mult alcool, femeia îşi dă seama că deja a fost implicată până în prezent în 20 de legături amoroase şi îşi revizuieşte lista de cuceriri pentru a-l identifica pe cel care ar putea fi sufletul-pereche pe care l-a aşteptat toată viaţa. Îndemnată de către un vecin afemeiat să îi contacteze pe primii 19 bărbaţi cu care a avut idile, Ally Darling constată că singurul faţă de care manifestă o atracţie irezistibilă este un tânăr alături de care nu îşi poate concepe viitorul. Dornică să nu treacă peste limita de 20 de bărbaţi pe care şi-a impus-o, Ally încearcă să depăşească deosebirile dintre ea şi acest bărbat, pe parcurs cei doi dându-şi seama că sunt perfecţi unul pentru celălalt. (www.cinemarx.ro)

"Lapte şi miere"

Autor: Jean Mattern Preţ: 16,95 lei Editura: Polirom

Volumul "Lapte şi miere" este cel de-al doilea roman al scriitorului Jean Mattern. În prezentarea făcută pe portalul polirom.ro, cartea este descrisă ca fiind "o meditaţie subtilă asupra traumelor exilului şi fragilităţii existenţei umane, dar şi asupra resorturilor complicate ale iubirii şi prieteniei. Aflat pe patul de moarte, personajul central, un bănăţean de origine franceză, rememorează evenimentele cruciale ale vieţii sale: fuga din Timişoara, la numai 15 ani, în ajunul eliberării oraşului de către trupele sovietice, despărţirea de cel mai bun prieten, Ştefan Drăgan, a cărui amintire îl va bântui fără încetare, adaptarea anevoioasă la realităţile "ţării-gazdă", Franţa, întâlnirea providenţială cu Zsuzsanna, o refugiată unguroaică ce îi va deveni soţie. Mattern reconstituie cu o sobrietate rafinată şi o sensibilitate vibrantă povestea exodului dureros spre Occident - tărâmul făgăduinţei, prin care curg râuri de lapte şi miere - a miilor de oameni siliţi să-şi părăsească ţara natală, cu câteva lucruri îndesate într-o raniţă sau doar cu hainele de pe ei, pentru a se feri din calea tăvalugului unei istorii monstruoase". (www.polirom.ro)

"Ucideţi generalul"

Autor: Bogdan Hrib Preţ: 28 lei Editura: Tritonic

Scriitorul şi directorul Editurii Tritonic, Bogdan Hrib, a publicat recent romanul "Ucideţi generalul". Reprezentanţii Editurii Tritonic prezintă volumul "Ucideţi generalul" ca fiind "un thriller captivant, plin de suspans. Această carte este, de asemenea, un studiu de personaj - amănunţit şi complex - prin care cititorul este transportat într-o adevărată călătorie palpitantă prin tranziţia continuă a ultimelor decade din istoria României. Stelian Munteanu - amant, asasin şi băiat de Bucureşti - este un erou care poate spune mai multe decât ne-am imagina despre vremurile pe care le trăim". (www.tritonic.ro)

 

 

Comenteaza