Programul evenimentelor speciale TIFF

Programul evenimentelor speciale TIFF

Serile cu proiecții în aer liber și entuziasmul întâlnirilor cu cineaștii invitați la cea de-a 19-a ediție TIFF ne-au arătat, în ultimele zile, cât de mult le-a lipsit clujenilor atmosfera-n care se-mbracă orașul în timpul festivalului. Sărbătoarea continuă până duminică, timp în care premierele absolute și întâlnirile cu invitații speciali ai acestei ediții se vor ține lanț. Iată programul evenimentelor de neratat în următoarea perioadă:

 Joi, 6 august
ora 11:00 - Casa TIFF
Cu o carieră care se întinde peste șase decenii și o voce inconfundabilă, Marina Voica vine la întâlnirea cu publicul InspiraTIFF.

ora 16:00 - Casa TIFF
Istoria filmului românesc de animaţie 1920-2020, o lucrare semnată de criticul de film Dana Duma, va avea parte de o lansare oficială în cadrul unui eveniment organizat  chiar la aniversarea unui secol de la premiera celui dintâi fim românesc de animație: Păcală în lună, realizat de Aurel Petrescu și realizat la casa de producție Soarele. Detalii aici.

ora 17:00 - Casa TIFF
Film+, laboratorul de consultanță și sprijin pentru producțiile cinematografice independente cu buget redus, prezintă noutățile celei de-a cincea ediții, în cadrul Zilelor Filmului Românesc. Invitați: Alex Trăilă, Anamaria Antoci, Paul Negoescu, Ana Drăghici. Detalii aici.

ora 18:00 - Casa TIFF
Reprezentată de regizoarea Ágnes Kocsis, unul dintre jurații ediției TIFF 2018, și actrița Maja Roberti, aflată la debutul său pe marele ecran, echipa filmului Eden vine la TIFF Talks alături de Ábel Visky, regizorul filmului Povești din închisoare. Detalii aici.

ora 21:30 - Apáczai
Proiecție Povești din închisoare / Mesék a zárkából, urmată de Q&A cu regizorul Ábel Visky.

ora 21:00 - Muzeul de Artă
Proiecție FOMO / FOMO: Megosztod, és Uralkodsz, urmată de Q&A cu producătorul Petra Iványi.

ora 00:00 - Hoia
Proiecție Eden, urmat de Q&A cu regizoarea Ágnes Kocsis și producătoarea Oana Giurgiu.

După decenii de somn în cutiile din Arhiva UNATC „I. L. Caragiale”, nouă filme studențești din anii ’60, anunțate de echipa proiectului ca o adevărată revelație, vor fi proiectate pentru prima oară la TIFF. Programul Arhiva Activă - Filme UNATC (1966-1971) va fi prezentat, în avanpremieră, la Coșbuc, vineri, 7 august, de la ora 21.30. Cuprinde 9 scurtmetraje realizate de primele generații de studenți regizori și operatori după o pauză de aproape un deceniu.

O discuție cu o parte din echipa proiectului va avea loc la CASA TIFF, puțin înaintea proiecției - vineri, 7 august, ora 17.00. Veți afla mai multe despre ce a însemnat până acum munca cu aceste arhive și ce planuri are UNATC în viitorul apropiat pentru a scoate la lumină alte și alte asemenea bijuterii.


Anul premierelor la TIFF, în Zilele Filmului Românesc 

Lemn
Joi, 6 august, ora 21:30, Iulius Parc


Acasă, My Home
Joi, 6 august, ora 23:45, USAMV


Malmkrog
Vineri, 7 august, ora 21:30, Iulius Parc

Și poate mai trăiesc și azi
Vineri, 7 august, ora 21:30, Iulius Parc


Început
Vineri, 7 august, ora 23:30, Iulius Parc

Casa cu păpuși
Sâmbătă, 8 august, ora 00:00, Coșbuc
Duminică, 9 august, ora 21:00 - Concert TOKOS și proiecție Amarcord

În decorul spectaculos al Arkhai Sculpture Park de la Vlaha, ansamblul clujeanTokos propune un concert de muzică tradițională maghiară. Concertul va fi urmat de o proiecție specialăAmarcord (1973), filmul-reper carei-a adus marelui cineast italian Federico Fellini trei Premii Oscar, pentru Cea mai bună regie, pentru Cel mai bun scenariu original și pentru Cel mai bun film străin. 


Târgul producătorilor locali @ Muzeul Etnografic
În fiecare zi, între 4 și 9 august, te invităm în Parcul Etnografic Naţional „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca, unde vei descoperi bunătățile preparate în gospodăriile producătorilor locali și îi vei cunoaște pe meșteșugarii prezenți la eveniment. Mai multe detalii aici.


Gala de decernare a premiilor TIFF 2020
Va avea loc sâmbătă, pe 8 august, de la ora 20:30, în Piața Unirii Open Air. Evenimentul se va deschide cu o reprezentație muzicală live oferită de Surorile Osoianu și va fi urmat de proiecția filmului Pinocchio, r. Matteo Garrone.

TIFF Unilimited continuă experiența de festival oriunde, oricând. Până pe 16 august, poți vedea prin intermediul platformei de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania, câteva dintre hiturile acestei ediții. Iată selecția completă.


Comenteaza