Programul Jazz in the Park Competition. 17 formații de jazz din 10 țări în finală, pe scena din Parcul Central

Programul Jazz in the Park Competition. 17 formații de jazz din 10 țări în finală, pe scena din Parcul Central
| Foto: Jazz in the Park

Cea mai ambițioasă ediție a Jazz in the Park Competition are loc în acest weekend (30 iunie – 2 iulie), în Cluj-Napoca. 17 formații de jazz, din 212 aplicante, au ajuns în finala concursului internațional și sunt pregătite să cucerească publicul. Evenimentul revine după trei ani de pauză și aduce la Cluj artiști din: România, Franța, Ungaria, Israel, Belgia, Lituania, Polonia, Croația, Olanda și Japonia.

Pe lângă finaliști, în fiecare seară, pe scena principală vor urca artiști renumiți, invitați speciali ai evenimentului: Shay Hazan, Mădălina Pavăl Orchestra și Takuya Kuroda, celebrul trompetist japonez care va cânta pentru prima dată în România. Atmosfera pe timp de zi va fi completată de DJ-ii de la VRTW, o prezență constantă în ultimii ani, la festival. Intrarea este liberă.

"Vineri vă așteptăm începând cu ora 14:00 până la 23:00. Sâmbătă și duminică de la 12:00 până la 23:00. Iar în fiecare seară, după ora 23:00, ne mutăm la Colin's Gastro Pub pentru clasicele Jam Sessions'', transmit organizatorii. 

Programul Jazz in the Park Competition. 17 formații de jazz din 10 țări în finală, pe scena din Parcul Central

Câștigătorii Jazz in the Park Competition 2023 vor fi anunțați duminică, la ora 21.30, pe scena principală. Trupele care vor cuceri juriul și se vor clasa pe primele două locuri vor câștiga un contract plătit pentru a concerta la festivalul Jazz in the Park, în 1-3 septembrie 2023.

Finaliștii vor primi puncte pentru: calitatea interpretării, coeziunea trupei, interacțiunea cu publicul, respectarea timpilor alocați și originalitatea muzicii de un juriu format din:

Horea Marc – muzician și stage manager Jazz in the Park;
Teodor Pop – muzician în trupa Jazzybit;
Denes Pecsi-Szabo – manager artistic (HU);
Laura Orian – muzician și organizator de evenimente.

Premiile Jazz in the Park Competition 2023:

Premiul 1: 5.000 euro și invitația de a susține un concert în cadrul festivalului Jazz in the Park 2023;
Premiul 2: 3.000 euro și invitația de a susține un concert în cadrul festivalului Jazz in the Park 2023;
Premiul 3: 1.000 euro;
Premiul pentru cea mai valoroasă compoziție: 1.000 euro;
Patru mențiuni pentru cei mai buni muzicieni a câte: 500 euro.

Comenteaza