Proiect comun al primăriei şi al TIFF: Muzeu al Cinematografiei Româneşti la Depozitul de Filme

Proiect comun al primăriei şi al TIFF: Muzeu al Cinematografiei Româneşti la Depozitul de Filme
Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat miercuri o hotărâre privind preluarea Depozitului de Filme, de pe fosta stradă Maiakovski, în patrimoniul municipalităţii.

Hotărârea a fost trimisă Guvernului României, care va avea decizia finală, deoarece Depozitul de Filme se află în administrarea Regiei Filmului, din subordinea Guvernului României. Decizia a fost luată la solicitarea Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Edilul Emil Boc a declarat că TIFF şi primăria vor amenaja aici primul Muzeu al Cinematografiei Româneşti.

Consilierul local Gabriel Oniga (PSD), a atenţionat executivul primăriei că şi Şcoala de Poliţie doreşte terenul pe care se află Depozitul de Filme, care a adresat la rândul ei o cerere Guvernului României pentru a-i fi cedată locaţia.

Anul trecut, TIFF a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru Depozitul de Filme, primul demers din proiectul „Salvați Marele Ecran!", ce a contribuit la reactivarea spațiului, care va găzdui anul acesta o serie de evenimente speciale. Zilnic, între 3 și 7 iunie, începând cu ora 14:00, Depozitul de Filme va deveni spațiu de joacă, târg, grădină de vară, teatru, concerte și expoziții, iar intrarea va fi liberă.

 

Comenteaza