Proiecții pe Casa Matei Corvin și picnic în Piața Unirii în noaptea albă a culturii

Proiecții pe Casa Matei Corvin și picnic în Piața Unirii în noaptea albă a culturii
Festivalul nocturn clujean din centrul orașului se află la a cincea ediție | Foto: Experimentalist

Festivalul Cluj Never Sleeps activează orașul și invită clujenii în stradă, în noaptea de 23/24 iunie. Noaptea albă a culturii este un moment în care orașul devine mai viu, mai dinamic și mai tânăr. Spații publice și neconvenționale sunt activate, iar arta, multiculturalitatea şi viața de noapte se contopesc într-un program inedit.

Proiectul se adresează publicului larg, iar printre activități se numără: Human Tiles - proiecție interactivă de mari dimensiuni pe fațada Casei Matei Corvin, realizată de studio-ul Ocubo din Cascais (Portugalia); Picnic în Unirii - structuri impresionante așezate deasupra a 200 mp de gazon natural, într-o amenajare inedită în centrul orașului; Urban Jam - concerte & jam sessions în mijlocul Pieței Unirii, într-o atmosferă relaxantă, apropiată de spectatori.

De asemenea, vor avea loc Silent Party în Unirii - o petrecere în tăcere pentru cei din exterior, la miezul nopții, pentru care vor fi puse la dispoziție publicului 300 de căști cu 3 DJ, 3 stiluri și 3 frecvențe diferite, în Piața Unirii; H33 (Horea nr. 33) își va redeschide porțile pentru a descoperi un univers digital, cu lucrări multimedia interactive, sub privirile animate ale celui mai mare desen mural din România, iar Omul Micro Macro Cosmos va fi animat prin proiecții pe timp de seară.

Proiectul este implementat de Federația Tinerilor din Cluj (FTC), structură din care fac parte 31 de organizații și entități de tineri și studenți. FTC are scopul de a investi în tineret și studenți pentru o dezvoltare urbană sustenabilă și responsabilă și de a susține comunitățile de tineri și studenți din Cluj-Napoca și din județ. Printre proiectele și activitățile inițiate și dezvoltate de FTC se numără Guvernanța Capitalei Tineretului din România, Gala Tineretului Clujean, Cluj for Youth.

 

 

Comenteaza