Publicistul Marius Ghilezan şi-a lansat cartea de poezii la Klausenburg

Publicistul Marius Ghilezan şi-a lansat cartea de poezii la Klausenburg
Publicistul Marius Ghilezan şi-a lansat astăzi la cafeneaua Klausenburg din Cluj cartea ".Ţigara unui viitor de paie", un volum de poezii în care radiografiază într-un mod poetic situaţia istorică şi socială din România, în prezent, dar şi în trecut.

Cartea, apărută la editura Corint, a fost prezentată de poetul clujean Ion Mureşan şi de publicistul Octavian Hoandră. Poetul Ion Mureşan a subliniat faptul că poemele lui Marius Ghilezan reprezintă un act de curaj, angajând poezia pe un tărâm în care este mai puţin folosită, acela al clarificării personale într-un context istoric.

Editorialistul ZIUA de CLUJ Octavian Hoandră şi-a exprimat bucuria vizavi de faptul că jurnaliştii publică volume şi a adăugat că i-a încurajat întotdeauna să facă acest lucru, întrucât meseria de jurnalist este plină de evenimente şi că după o experienţă bogată se impune să rămână măcar "un deget de bibliotecă".


Marius Ghilezan a precizat că nu a scris acest volum pentru premii literare sau pentru recunoaştere publică, ci pentru "o lume a mea" şi că în poezia sa apar "sfinţii de la Sighet, bunicii mei care au murit cu regele în suflet". Poetul a subliniat că, chiar dacă nu face o poezie scială, a preferat să-şi manifeste o atitudine vizavi de situaţia actuală a României, în loc să abordeze domenii ca drogurile, sexualitatea, care sunt reliefate în poeziile a numeroşi tineri poeţi dar care nu se ridică la valoarea "clasicilor" care au abordat aceste domenii.

Comenteaza