Publicul se înghesuie la premiera Operei din Cluj: spectacolul e duminică, biletele sunt epuizate de două săptămâni

Publicul se înghesuie la premiera Operei din Cluj: spectacolul e duminică, biletele sunt epuizate de două săptămâni
Înghesuială la prima premieră de balet din ultimele şase luni la Opera Română din Cluj: biletele s-au epuizat deja, încă din urmă cu două săptămâni. Premiera are loc duminică, este vorba de clasicul "Spărgătorii de Nuci".

Spectacolul este pus în scenă de echipa de balet a Operei Naţionale, iar coregrafia, una originală, e semnată de maestrul coregraf Vasile Solomon.

"Spărgătorul de nuci" a fost pus în scenă pentru prima dată la Opera din Cluj în 1982, tot în organizarea lui Solomon. "În ajunul Sărbătorilor e un spectacol cerut şi reprezentat pe toate scenele mari ale lumii", a spus Solomon astăzi într-o conferinţă de presă în care s-a prezentat în trening, la fel ca soliştii Andreea Jura şi Dan Haga, aceasta pentru că astăzi au loc şi repetiţii pe scena Operei.

"Am căutat să intru cu sufletul şi cu mintea în copilărie, pentru a le oferi copiilor şi părinţilor o atmosferă de sărbătoare, de bine", spune Solomon cu referire la coregrafia originală pe care a pregătit-o pentru spectacolul de duminică seara. "O lună şi jumătate s-a lucrat la coregrafie".

Solomon e mulţumit de faptul că la fiecare reprezentaţie de balet sala Operei e plină "şi ceea ce e îmbucurător e că e plin de tineret; am fost mult pe afară, dar n-am văzut abundenţa asta de tineri pe care o văd la Cluj".

Biletele la premieră au preţul obişnuit: între 15 şi 31 de lei, dar toate tichetele pentru premieră şi pentru spectacolul programat în 19 decembrie au fost deja epuizate. Următoarea reprezentaţie e programată în 30 ianuarie.

Comenteaza