„Puck" donează din încasări pentru artiștii aflaţi în dificultate

„Puck" donează din încasări pentru artiștii aflaţi în dificultate

UNITER a demarat o nouă ediție a Campaniei umanitare „Artiștii pentru artiști", prin care se strâng fonduri pentru artiștii de orice vârstă, din toata țara, care au probleme medicale și o sănătate precară. Teatrul de Păpuși „Puck" se implică în acțiune prin donarea încasărilor obţinute din spectacolele din acest weekend.

Sâmbătă, 23 martie 2019, de la ora 11.00, este programat spectacolul Én vagyok Pinokkió"/„Eu sunt Pinocchio", după Carlo Collodi, în regia lui Călin Mocanu. În viziunea sa, Pinocchio este fiecare copil, iar transformarea lui din lemn în ființă cu suflet este povestea fiecărei inițieri, a fiecărui proces educativ. „Această poveste este aventura transformării lui Pinocchio dintr-o bucată de lemn în copil, este povestea copilului care de la naştere, dintr-un boţ de carne, ajunge să aibă mai întâi conştienţă şi apoi conştiinţă", precizează regizorul.

Scenariul este semnat tot de Călin Mocanu, scenografia spectacolului este semnată de Sandu Marian, Paul Sarvadi este asistent de regie, iar muzica este compusă de Dan Bălan. Distribuția este formată din actorii Balogh Dorottya, Patka Ildikó, Urmánczi Jenő, Bondár Tibor, Giriti Réka, Erdei Emese, Domokos Szabolcs. Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Duminică, 24 martie 2019, de la ora 11.00, se va juca spectacolul „Pinocchio", tot în regia lui Călin Mocanu.

„Spectacolul este un Pinocchio în variantă actuală. Dacă privim în jur, putem vedea sute şi mii de personaje Pinocchio: toţi copiii au câte un drum iniţiatic de parcurs sau chiar mai multe, legate unele de altele, au vârste şi vârste de depăşit. Aceasta e povestea pe care mi-am propus să o redau, strâns legată de copilul pe care îl vedem acum în societatea actuală românească şi nu numai", precizează Mocanu. Scenografia spectacolului este semnată de Sandu Marian, iar muzica de Dan Bălan. În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Andra Ștefan, Robert Gutunoiu, Călin Mureșan, Andreea Bolovan, Angelica Pamfilie și Ionuț Constantinescu. Figurație: Cosmin Cîrlea și Bogdan Motoșcă. Spectacolul se joacă în limba română. Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Ambele spectacole se joacă în cadrul Campaniei Naționale „Artiștii pentru artiști", eveniment organizat de UNITER (Uniunea Teatrală din România), aflat la cea de-a 18-a ediție, dedicat sprijinirii artiştilor cu probleme de sănătate şi existenţă. Sumele strânse din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări se pot vira în contul RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei, Fondul de Solidaritate Teatrală. 

 

 

Comenteaza