REALITATEA TV CLUJ: Ai carte, ai gratuitate VIDEO

REALITATEA TV CLUJ: Ai carte, ai gratuitate VIDEO
Citeşti în mijloacele de transport în comun şi călătoreşti gratuit. Aceasta este propunerea unui tânăr către Primăria Cluj-Napoca. Cei care citesc au de câştigat şi la dentist sau la service-ul auto. Un cabinet stomatologic din Cluj oferă reducere de 10% celor care-şi pun pe profilul de Facebook o poză cu o carte, iar la un service auto primeşti o carte până când ţi se repară maşina.

Un tânăr din Cluj-Napoca a solicitat primăriei să ofere gratuitate în prima duminică a fiecărei luni călătorilor din mijloacele de transport în comun care citesc o carte

"Ne-am gândit mult cum am putea să promovăm cititul în autobuz pentru că acolo stai, nu ai ce face şi ai un timp pe care l-ai putea folosit mai inteligent citind o carte. Cei care citesc în autobuz să circule gratuit", a declarat Victor Miron, iniţiatorul campaniei.

Reprezentanţii primăriei spun că vor pune în aplicare propunerea, de probă, cu ocazia unui târg de carte ce va avea loc în aprilie.

"O vom aplica în cadrul unui târg de carte să vedem cum merge. Dacă reacţia clujenilor va fi pozitivă, o vom aplica în fiecare lună gratuit o zi pentru toţi clujenii care vor circula cu o carte pe mijloacele de transport în comun", a spus Iulia Perşa, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Demersul cititului în autobuz face parte din campania "Cărţile pe faţă", lansată de Victor Miron acum două luni. Acesta și-a pus la profilul de pe rețeaua de socializare Facebook poze cu cărţile pe care le citea, după care a propus unei librării să ofere o reducere celor care îi urmează exemplul.

"Iniţiatorul campaniei este un client fidel. Chiar aici citea cărţi şi i-a venit ideea să promoveze lectura într-un mod inedit şi am fost bucuroşi să fim primii care implementeazî o facilitate", a spus Vasile Lupşa, reprezentat librărie.

Un cabinet stomatologic din Cluj oferă reducere de 10% clienţilor care arată că citesc pe reţeaua de socializare.

"Dorim să stimulăm cultura şi de aceea oferim o reducere de 10% dacă citesc o carte, dacă dau check-in că citesc o carte, să spună ce carte le-a adus zâmbetul pe buze", a spus Marius Bud, medic stomatolog.

Sub sloganul "cărţile în locuri unde nu au mai fost până acum", iniţiatorul campaniei a implicat şi service-ul tatălui său. Tânărul îşi doreşte ca românii să vorbească mai mult despre cărţi în loc de fotbal şi de mondenităţi.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

Comenteaza