Regina muzicii finlandeze, concert în premieră la Cluj-Napoca

Regina muzicii finlandeze, concert în premieră la Cluj-Napoca
Fosta solistă a formației de metal simfonic Nightwish Tarja Turunen, supranumită "regina muzicii finlandeze", va susţine la începutul lunii decembrie, în premieră, un concert la Cluj-Napoca.

Pentru prima dată, Tarja Turunen a ales să concerteze în inima Transilvaniei şi să-şi prezinte cel mai recent proiect, recitalul "Ave Maria". Astfel, publicul clujean este invitat să se lase fermecat pe 8 decembrie la Opera Naţională Română de "un show unic, de înaltă calitate artistică, o infuzie fină de magie a sărbătorilor de iarnă", după cum afirmă organizatorii pe pagina evenimentului. 

Cunoscută pentru modul inedit prin care reuşeşte să găsească puncte comune ale unor genuri aparent total diferite, Tarja Turunen, alături de muzicienii care o vor acompania, va aduce mai aproape magia Crăciunului. 

Artista va prezenta o variantă proprie şi emoţionantă a piesei "Ave Maria", pe care publicul o va putea asculta live, în premieră, Tarja lansând cel mai recent album al său, cu 12 piese, intitulat "Ave Maria - En Plein Air", pe data de 11 septembrie.

Biletele pentru recitalul din 8 decembrie costă între 150 de lei (categoria III) şi 350 de lei (categoria I) şi sunt disponibile în reţeaua Eventim, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas și Cărturești și online.

Concertul de la Cluj este precedat de unul în Capitală, la Ateneul Român, pe care solista îl va susţine în 7 decembrie.

Tarja Turunen - scurt CV

Tarja Turunen este recunoscută drept una dintre cele mai frumoase şi reprezentative voci ale Finlandei. Artista a fost vocalista formaţiei Nightwish de la înfiinţarea trupei şi până în anul 2005, dând voce unor piese devenite clasice, precum "Wishmaster", "Wish I Had an Angel" sau "Sleeping Sun".

După despărţirea de trupă, Tarja a început o carieră solo, iar cu ajutorul unor instrumentişti talentaţi a lansat cinci albume de studio. Totodată, talentul şi autoritatea sa muzicală i-au adus şi rolul de jurat în popularul talent show "The Voice of Finland".

În 2013, artista a concertat la Bucureşti alături de Mike Terrana, oferind publicului show-ul "Beauty and the Beat", un mix de rock şi muzică clasică, acompaniat de cor şi orchestră.

Comenteaza