Relicvele Sfintei Tereza de Lisieux, puse pe orbită

Relicvele Sfintei Tereza de Lisieux, puse pe orbită

Astronautul american care a dus relicve ale Sfintei Tereza de Lisieux în spaţiul cosmic, punându-le pe orbită în jurul pământului, a participat miercuri, 24 iunie a.c., la audienţa generală susţinută de Papa Benedict al XVI-lea în Piaţa San Pietro.

 

într-o misiune Discovery de acum un an, colonelul Ronald Garan a luat cu el relicvele primite de la o comunitate carmelită din New Caney, Texas. Astronautul le-a sunat pe călugăriţe înainte să plece în spaţiu, cerându-le rugăciuni pentru reuşita misiunii, spunându-le, totodată, că poate să ia cu el în spaţiu unele lucruri mici, în numele comunităţii. Surorile şi-au amintit câteva cuvinte ale Sfintei Tereza:

 

“Am vocaţia de apostol. Aş dori să călătoresc până la marginile pământului pentru a predica numele Tău şi pentru a înfige crucea Ta glorioasă în pământul infidel. Dar, o, preaiubitul meu, o singură misiune nu ar fi suficientă pentru mine, căci doresc să predic Evanghelia pe toate cele cinci continente, deodată, şi chiar şi pe cele mai îndepărtate insule. Aş fi misionar nu doar pentru câţiva ani, ci de la începutul creaţiei şi până la sfârşitul veacurilor”.

 

Garan a afirmat că va duce o a doua relicvă a sfintei în spaţiu, cu ocazia următoarei misiuni Discovery, programată pentru martie 2011. Colonelul este şi fondatorul Fundaţiei de Energie Mana, care, folosind tehnologii NASA şi finanţare ONU, implementează un sistem unic de oferire de apă potabilă în satele din Ruanda.

 

(catholica.ro)

Comenteaza