Revin pe scenă actorii Teatrului „Puck” din Cluj. Care sunt primele spectacole

Revin pe scenă actorii Teatrului „Puck” din Cluj. Care sunt primele spectacole
| Foto: Facebook.com/cjcluj

După câteva luni în care pandemia a oprit activitatea în sala de spectacole, Teatrul de Păpuși „Puck” le oferă din acest weekend micilor spectatori ocazia să urmărească și reprezentații interpretate live.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, primul spectacol live al anului 2021 pe scena instituției este „Turnuleţul”/„Tornyocska”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó, programat la sediul de pe str. I. C. Brătianu, nr. 23, pentru sâmbătă, 13 februarie, de la ora 11.00. Este un spectacol de marcă al teatrului clujean, a cărui premieră a avut loc în 9 februarie 1998, fiind reluat în urmă cu an, cu echipa tinerilor actori ai secției maghiare.

Scenografia este semnată de K. Kalinovszki Mária, iar muzica de András Enikő. În distribuție: Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs și Mostis Balázs. Spectacolul are loc în limba maghiară și durează aproximativ 40 de minute. Vârsta minimă recomandată este de doi ani.

De asemenea, duminică, 14 februarie, tot de la ora 11.00, cei mici sunt așteptați să se bucure de reprezentația „Croitorașul cel isteț”, după Frații Grimm, în scenariul și regia Emiliei Nechita. Descoperindu-şi puteri nebănuite, „că doar nu e puţin lucru să omori şapte muşte dintr-o lovitură”, Croitoraşul cel Isteț pleacă în lumea largă pentru a se lăuda cu isprava lui.

După câteva aventuri de necrezut, pe drumul de întoarcere către casă, încântat de a doua sa mare victorie, acesta le spune tuturor celor pe care îi întâlnește în cale că în viață „nu contează înălțimea, ci contează istețimea!”.

Scenografia este semnată de Relu Pene. Distribuția este formată din Laura Corpodean și Iulian Lungu. Spectacolul este prezentat în limba română, durează 45 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, Teatrul de Păpuși „Puck” nu poate organiza în această perioadă spectacole la sediu în timpul săptămânii, dar se dorește ca în cel mai scurt timp posibil să se revină la capacitate maximă.

Biletele de intrare la spectacolele din weekend costă 10 lei pentru elevi și studenți, 20 de lei pentru pensionari și 40 de lei pentru adulți. De asemenea, se mai poate achiziționa abonamentul care asigură șase intrări, la prețul de 60 de lei.

Reguli de acces

Accesul publicului la spectacolele Teatrului „Puck” se va face cu respectarea normelor în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Astfel, spectatorii sunt rugați să respecte toate condițiile impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție.

De asemenea, este recomandat să ajungă mai devreme cu aproximativ 30 de minute, pentru achiziționarea biletelor și pentru efectuarea triajului epidemiologic, pe baza verificării temperaturii. Persoanele care nu acceptă să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație. De asemenea, va fi interzisă intrarea persoanelor care manifestă febră sau probleme respiratorii.

Spectatorii își vor dezinfecta la intrare mâinile. Consumul de alimente și băuturi în locație este interzis. Numărul maxim de persoane admise la un eveniment este de 24. Mai multe detalii, aici:
http://teatrulpuck.ro/masuri-si-reguli-pentru.../.

Comenteaza