Ridley Scott, despre extratereştri: "Dacă vin aici, nu vă aşteptaţi la un final de Hollywood"

Ridley Scott, despre extratereştri:
Regizorul de film Ridley Scott a vorbit despre posibilitatea existenţei unor fiinţe pe alte planete cu ocazia unui interviu acordat înaintea lansării noului său film, „Alien: Covenant”.

Filmele cu extratereştrii ale cineastului american Ridley Scott se bucură de un real succes de-a lungul mapamondului de ani buni. Dacă ceea ce se întâmplă pe marele ecran, se datorează unui scenariu gândit până în cel mai mic detaliu,  şi jocului actoricesc combinat cu multe efecte speciale, Scott susţine că, totuşi, ceea ce vedem în filme ar putea transcede ficţiunea. Potrivit regizorului american, sute de specii extraterestre sunt "acolo" undeva, în lumi îndepărtate, iar pământenii ar trebui să se pregătească pentru ce e mai rău dacă acele entităţi se vor decide vreodată să ne viziteze planeta, scrie livescience.com.

Într-un interviu acordat agenţiei France-PresseRidley, Scott a vorbit despre credința sa în "ființe superioare", avertizând că "orice vizită extraterestră pe care am primi-o ar fi, evident, din partea unor fiinţe foarte inteligente, foarte avansate tehnologic și foarte ostile. Spre deosebire de scenariile de film, dacă ne-am încumeta să mergem să luptăm cu ei, probabil că nu ne vom întoarce victorioşi", a spus el.

"Dacă esti destul de prost să-i provoci, vei fi eliminat în trei secunde", a declarat Scott pentru AFP. 

Scott a explicat că "experții" estimează că există "între 100 și 200 de entități" pe alte planete, cu o evoluţie similară cu a noastră, iar dacă vor ajunge ei aici mai întâi, cel mai bun lucru ar fi să "fugi".

Posibilitatea existenţei unei vieți extraterestre inteligente și evoluate din punct de vedere tehnologic a preocupat şi fascinat de-a lungul timpului scriitori și cititori şi realizatori de film.

Regizorul Ridley Scott este unul dintre cei care şi-a adus propriile contribuții la acest gen, în special cu seria "Alien", în care își imaginează o specie foarte adaptabilă și flexibilă din punct de vedere morfologic, așa-numitele xenomorfe capabile să se reproducă repede și foarte agresive.

Lansarea oficială în cinematografele din România a celui mai nou film din seria „Alien", care a debutat în 1979, „Alien: Covenant", va avea loc pe 12 mai. 

Comenteaza