RiverFest: muzică pe malul Someşului

RiverFest: muzică pe malul Someşului
Anul acesta, atât autorităţile locale cât şi ONG-uri culturale şi-au propus să valorifice şi să reactiveze malurile Someşului prin diverse activităţi pentru comunitate. O astfel de iniţiativă este RiverFest, primul festival dedicat Someșului navigabil, ce va avea loc între 12-14 iunie 2015, în zona parcului “La Butuci” (n.red. parcul este situat în cartierul Grigorescu, la circa 100 de metri de podul Garibaldi).

Festivalul presupune trei zile de muzică şi artă contemporana, iar participarea este liberă.

"Locatia unică, centrală şi cu tradiţie în Cluj, va da un farmec aparte manifestărilor culturale şi artistice din program. În plus, vom avea la dispoziţie şi terasa Cotton Club. Autorizaţiile pentru folosirea acestui spaţiu au fost deja eliberate de către autorităţile locale, iar pregătirile sunt în toi", spune Rareş Cosma, reprezentant al Asociaţiei Urban Legends. 

Pentru o bună desfăşurare a festivalului, organizatorii au înscris proiectul şi pe platforma de crowdfunding Crestem Idei, unde şi-au propus să strângă o suma de 5.000 de lei.

"Fondurile pe care le vom obţine vor fi alocate amenajării spaţiului şi vor acoperi doar o mică parte din costurile organizatorice. Suntem Urban Legends, o asociaţie tănără şi ambiţioasă şi ne propunem să arătăm tuturor potenţialul acestui râu, prin diferite manifestări culturale. Navigarea pe Someş este deocamdată indisponibilă, însă nu imposibilă. Dorim ca prin acest eveniment să dăm un imbold autorităţilor pentru a urgenta lucrările", mai spune Rareş. 

VEZI VIDEO de promovare a evenimentului AICI. 

Tot în perioada 12-14 iunie 2015 va fi lansat proiectului Someș Delivery, ce vizează tronsonul dintre podul Napoca și podul Horea, din zona centrală, propunând modele de amenajare și activități care s-ar putea permanentiza. Arhitecții, urbaniștii, organizatorii de evenimente culturale și toți cei interesați să dea Someșului o nouă perspectivă sunt invitați să trimită propunerile lor de proiecte până în data de 21 mai 2015; cele care urmează să fie finanțate vor fi alese de reprezentanții organizatorilor și ai autorităților locale, primind fonduri cu valoarea maximă de 5.000 de lei, în funcție de tipul de proiect propus.

Comenteaza