România, ultima din UE la numărul de angajaţi în domeniul culturii

România, ultima din UE la numărul de angajaţi în domeniul culturii
Potrivit unui raport Eurostat publicat miercuri, România înregistrează cel mai scăzut număr de angajaţi în domeniile culturale din statele Uniunii Europene (UE), având o cotă de patru ori mai mică decât Luxemburgul, care se află la polul opus.

România înregistrează cel mai scăzut număr de angajaţi în domeniile culturale din statele UE cu o cotă de 1,2%, la polul opus situându-se Luxembourg, care a raportat o cotă de 4,4%, potrivit unui raport Eurostat.

În perioada 2011-2015, numărul angajaţilor din domeniile culturale a crescut constant, cu 410.000 mai multe locuri de muncă în domenii culturale (+7%) în Uniunea Europeană, în 2015, faţă de 2011, scrie Agerpres.

În 2015, aproape 6,5 milioane de oameni erau angajaţi în sectorul cultural în Uniunea Europeană, reprezentând aproape 3% din numărul total de angajaţi.

Din cei 6,5 milioane de angajaţi în domeniul culturii, aproape două milioane erau artişti şi scriitori, din care aproape jumătate (49%) lucrau singuri.

Cea mai mare cotă a celor angajaţi în domenii culturale a fost înregistrată în Luxembourg (4.4%), Estonia şi Suedia (4,1%), Finlanda (4%). La polul opus se găsesc state precum România (1,2%), Slovacia (2%), Grecia (2,1%), Bulgaria şi Portugalia (2,3%).

 

Etichete
Comenteaza