Sală arhiplină la închiderea festivalului Toamna Muzicală Clujeană. Vezi ce a zis la Cluj unul dintre cei mai importanţi tineri pianişti din lume

Sală arhiplină la închiderea festivalului Toamna Muzicală Clujeană. Vezi ce a zis la Cluj unul dintre cei mai importanţi tineri pianişti din lume
Sală arhiplină vineri seara la concertul extraordinar de închidere a festivalului internaţional Toamna Muzicală Clujeană.

Protagoniştii concertului de vineri seara, care a închis festivalul Toamna Muzicală Clujeană, au fost pianistul Freddie Kempf, din Marea Britanie, dirijorul Nicolae Moldoveanu şi orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj.

Freddie Kempf, unul dintre cei mai apreciaţi tineri pianişti la nivel internaţional, a impresionat audienţa cu interpretarea celor două concerte pentru pian şi orchestră compuse de Franz Liszt. De precizat că interpretarea ambelor concerte în cadrul aceleiaşi reprezentaţii este un fapt mai rar întâlnit în sălile de concerte. Au fost interpretate şi cele două părţi ale simfoniei Dante.

"Este minunat să cânt aceste concerte ale lui Liszt, iar pe Nicolae Moldoveanu îl cunosc de mult timp şi-mi face plăcere să concertez alături de el", a spus Kempf pentru ziuadecj.ro după reprezentaţie. După interpretarea celor două concerte de Liszt, pianistul a fost rechemat de public pe scenă, cu insistenţă, pentru a oferi un bis.

"A interpretat cu nerv, cu anumită virtuozitate. Nivelul său artistic este unul foarte bun", a spus rectorul Academiei de Muzică din Cluj, Adrian Pop, prezent la concert alături de alte personalităţi din mediul muzical.


Concertul de vineri seara a încheiat ediţia din 2011 a festivalului internaţional Toamna Muzicală Clujeană, care s-a desfăşurat între 30 septembrie şi 21 octombrie la Cluj-Napoca.

Reprezentaţia de aseară a fost organizată împreună cu festivalul Liszt, al Operei Maghiare.

Comenteaza