Sala Filarmonicii, neîncăpătoare la primul concert, de valsuri, din acest an

Sala Filarmonicii, neîncăpătoare la primul concert, de valsuri, din acest an
Sala de concerte a Filarmonicii de Stat Transilvania (FST) s-a dovedit neîncăpătoare la concertul de valsuri organizat vineri seară la Casa de Cultură a Studenţilor, cu ocazia noului an.
Reprezentaţia a fost prima din acest an a Orchestrei Filarmonicii de Stat Transilvania şi s-a bucurat de prezenţa unui invitat de prestigiu, dirijorul Mark Kadin din Rusia.

Cele câteva sute de persoane prezente la concert au putut asculta valsuri celebre, compuse de Piotr Ilici Ceaikovski şi Johann Strauss, între care “Valsul florilor” din “Spărgătorul de nuci”, “Wiener Blut” (Sânge vienez)”, “An der schönen Blauen Donau (Dunărea albastră)” şi cunoscutul “Marş al lui Radetzky”.

Spectatorii au fost entuziasmaţi de unele dintre lucrările interpretate, iar la final s-a manifestat precum audienţa Concertului de Anul Nou de la Viena, apludând la refrenul “Marşului lui Radetzky”, care a încheiat reprezentaţia de la Casa de Cultură a Studenţilor, la fel cum se întâmplă şi la spectacolul anual din capitala Austriei.

Comenteaza