Săptămână cu evenimente speciale la Teatrul „Puck”. Care este programul

Săptămână cu evenimente speciale la Teatrul „Puck”. Care este programul
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, oferă micilor spectatori, în această săptămână, un program online special, prilejuit atât de Ziua Culturii Maghiare marcată vineri, 22 ianuarie, precum și de cea a Unirii Principatelor Române celebrată duminică, 24 ianuarie.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, secția maghiară își așteaptă publicul în fața ecranelor vineri, 22 ianuarie, de la ora 18.00. De Ziua Culturii Maghiare, actorii pregătesc un spectacol cu poezii care poate fi urmărit pe pagina facebook.com/kolozsvaripuckbabszinhaz.

Cu această ocazie, actorii au ales poezii pentru copii scrise de autori contemporani clujeni cum ar fi Bertóti Johanna, Cseh Katalin, László Noémi, Balázs Imre József sau Lászlóffy Aladár.

De asemenea, duminică, 24 ianuarie, în ziua când este marcată Unirea Principatelor Române, pe pagina facebook.com/teatruldepapusi.puck va fi difuzat, de la ora 18.00, în regim de live streaming, spectacolul „Țara lui Împreună”, după un scenariu original de Ovidiu Pecican.

Bogat în metafore și simboluri, cu trimiteri la înfăptuirea Marii Uniri a Principatelor Române, cu motive și elemente întâlnite adesea în baladele populare și istorice, textul original, scris de Ovidiu Pecican, ilustrează povestea a trei tinere fecioare: Silvana Transilvana, Oltița Muntenița și Moldovioara Vioara. Fiice ale lui Românaș, acestea sunt răpite de trei mari împărați, dar salvate, în cele din urmă, de alți trei feciori voinici și neînfricați.

Totodată, programul săptămânii mai include spectacolul „Strada cu îngeri”, în regia lui Decebal Marin, difuzat în regim de live streaming pe pagina facebook.com/teatruldepapusi.puck marți, 19 ianuarie, de la ora 18.00, și duminică, 24 ianuarie, de la ora 11. 00.

Într-un limbaj poetic, specific jocului de marionete, sunt surprinse aspecte din cotidian care, la intervenția îngerilor, reușesc să trezească binele în sufletul omului, făcându-l să devină mai conștient de frumusețea din jurul său. Este primul spectacol de acest tip care pune un accent deosebit pe inteligența emoțională, urmărind să reconstruiască acea punte care leagă raționalitatea oamenilor mari de puritatea și inocența sufletului de copil.

Pe pagina facebook.com/kolozsvaripuckbabszinhaz poate fi urmărit sâmbătă, 23 ianuarie, de la ora 11.00, spectacolul “Ha én lennek Mátyás Király”/ „Dacă aș fi Matia Corvinul”, de Ferencz Demeter, în regia lui Urmánczi Jenő.

De asemenea, proiectul #AudioPuck continuă cu povestea „Cele douăsprezece fete de împărat și palatul fermecat”, de Petre Ispirescu, în lectura actriței Andreea Bolovan.

Comenteaza