Screen International: TIFF arată ce înseamnă cuvântul festival

Screen International: TIFF arată ce înseamnă cuvântul festival
TIFF este apreciat în cea mai cunoscută revistă de cinema din lume, Screen International, ca un festival ce pune accentul pe acest termen şi care se dovedeşte prietenos, inteligent şi plăcut.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este "unul din cele mai inteligente, prietenoase şi plăcute festivaluri de film de pe parcursul anului, unul care pune accentul pe termenul de <festival>, ceea ce au cam piedrut din vedere alte evenimente mai ample", apreciază criticul de film Mark Adams, în prestigioasa publicaţie dedicată cinematografiei, Screen International. Şef al departementului critică de film al publicaţiei amintite, Adams prezintă în paralel, în cadrul unui articol intitulat „Talentul a două oraşe", cea de-a X-a ediţie a TIFF, la care a fost prezent în premieră, respectiv proiecţiile de film spaniol reunite sub genericul „Madrid de Cine" din capitala Spaniei. După ce trece în revistă şi locaţii ca Piaţa Unirii, City Plaza sau hotel Continental, criticul de film subliniază că unul din punctele forte ale TIFF îl reprezintă proiecţiile în aer liber de la Castelul Banffy din Bonţida, unde la ediţia din acest an a fost prezentat filmul „Odessa în flăcări".

De asmenea, sunt considerate merite ale festivalului faptul că prezintă noutăţi în domeniul cinemtografiei dar şi retrospective şi secţiune focus asupra unei ţări. De precizat că recent celei de-a X-a ediţii a TIFF i-a fost dedicat un articol şi în altă publicaţie de prestigiu, Variety. Directorul TIFF; Tudor Giurgiu a precizat recent că recenziile despre TIFF din publicaţii precum Variety sau Screen International arată nivelul bun la care a ajuns festivalul.

 

 

Comenteaza