Scriitoarea Maria Surducan și-a lansat ultima sa carte la Paris

Scriitoarea Maria Surducan și-a lansat ultima sa carte la Paris

Volumul “Au coeur des terres ensorcelees”, conceput de Maria Surducan şi apărut în acest an la editura Aventuriers De L’etrange, a fost prezentat la standul României de la Livre Paris 2019.

La întâlnire au mai participat scriitorii Adrian Cioroianu și Golo, conform Institutului Cultural Român. Maria Surducan lucrează ca ilustrator, autor şi scenarist de bandă desenată, în studioul său din Cluj. Poveştile ei propun o călătorie a cărei destinaţie este fantasticul ascuns în inima locurilor familiare.

Ea a publicat romane grafice şi cărţi ilustrate. „Maria Surducan este un star pentru noua generaţie a BD-ului românesc, a fost impresionată de strumfi şi acum face cărţi minunate. Cel mai recent volum al ei este minunat”, a afirmat Adrian Cioroianu.

Pierre Moscovici, comisarul european pentru comerţ, afaceri economice şi financiare, a vizitat, împreună cu ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, standul României. Livre Paris celebrează bogăţia şi diversitatea patrimoniului literar european, rolul scriitorilor şi gânditorilor în construcţia unei Europe deschise. Salon du Livre, care anul acesta are loc la Porte de Versailles, a devenit din 2016 Livre Paris.

Acesta este dedicat profesioniştilor din domeniul editorial: agenţi literari, editori, tipografi, producători de carte electronică, distribuitori şi vânzători de carte din Franţa şi din 100 de ţări, ce însumează 1.200 de expozanţi şi 35.000 de autori, dar şi publicului larg, având anul acesta 180.000 de vizitatori.

Comenteaza