Scriitoarea Doina Ruști își va întâlni cititorii din Cluj

Scriitoarea Doina Ruști își va întâlni cititorii din Cluj

Autoarea romanului "Homeric", recent publicat, va avea o întâlnire la colegiile centenare clujene George Coșbuc, George Barițiu și Emil Racoviță.

Evenimentul de la Cluj se va desfășura în 10 octombrie, fiind moderat de profesoara Monica Columban. În perioada 7-24 octombrie, Doina Ruști își va întâlni cititorii din Sibiu, Sighișoara, Târgu-Mureș, Bistrița, Baia Mare, Cluj-Napoca, Oradea, București, Brașov, Bacău, Piatra-Neamț, Suceava, Galați, Craiova, Pitești.

Prilejul îl constituie lansarea romanului apărut de curând în colecția „Fiction LTD” a Editurii Polirom, disponibil și în format digital. "Homeric" adoptă registrul fantastic și o structură de avangardă, fiind, într-un anumit fel, o sinteză a prozei sale. Ruști va fi prezentă anul acesta la cea de-a VII ediție a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT), 2-6 octombrie.

Când din Pădurea Cotroceni răbufnesc aburii parfumați ai altei lumi, ceva teribil și străvechi pătrunde în casele bucureștenilor. Prin Gorgani începe să bântuie o stafie, iar oamenii dispar, unul câte unul, printre dispăruți numărându-se și o celebră ghicitoare, de care se leagă existențele multora.

În nopțile întunecate o trăsură roșie străbate străzile, scormonind fricile ancestrale ale orașului. Iar așa cum se întâmpla în vremuri fragile, un bărbat și o femeie se îndrăgostesc nebunește.

Doina Ruști, prozatoare contemporană, apreciată pentru forța sa epică, pentru originalitatea și erudiția romanelor sale, a fost recompensată cu cele mai însemnate premii literare românești, printre care și Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române.

Tradusă în numeroase limbi, inclusiv în chineză, invitată la evenimente internaționale de prestigiu, a scris 10 romane, dintre care amintim: "Zogru" (2006), "Fantoma din moară" (2008), "Lizoanca la 11 ani" (2009), "Manuscrisul fanariot" (2015) și "Mâța Vinerii" (2017). 

Comenteaza