Scurtmetraje din Argentina, Malaezia sau Columbia, în selecţia oficială a festivalului Cluj Shorts

Scurtmetraje din Argentina, Malaezia sau Columbia, în selecţia oficială a festivalului Cluj Shorts
Organizatorii celei de-a treia ediţii a festivalului de scurtmetraje Cluj Shorts vor să capteze atenţia publicului cu proiecţii din ţări care de care mai exotice, precum Argentina, Malaezia sau Columbia.

În selecţia oficială a festivalului au intrat un număr de 159 de filme din 36 de ţări de pe întreg mapamondul, în competiţia pentru un loc în cadrul lui fiind înscrise 643. Totodată, a crescut numărul scurtmetrajelor româneşti selectate, astfel că din cele 27 înscrise 12 au fost incluse în programul oficial.

Aşadar, clujenii vor putea viziona producţii din Argentina, Armenia, Australia, Austria, Belarus, Belgia, Brazilia, Canada, Columbia, Cuba, Cipru, Danemarca, Elveţia, Franţa, Finlanda, Germania, Grecia, India, Iran, Iraq, Irlanda, Italia, Malaezia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Statele Unite ale Americii, Turcia, Ucraina, precum şi unele coproducţii ale ţărilor amintite.

Pentru a sărbători faptul că în acest an Clujul este Capitala Europeană a Tineretului, organizatorii au creat o secţiune specială, "Young Europe", în cadrul căreia vor fi prezentate producţii ale căror conţinut au în vedere valorificarea a diferite oraşe europene. 

"Credem cu tărie că în 2015 Cluj Shorts îşi va semnala şi mai puternic prezenţa pe scena culturală clujană, urmărind promovarea filmelor de scurtmetraj de orice tip. Publicul va intra în contact cu o mare diversitate de producţii, complementată de o mare diversitate culturală", a declarat Rareş Stoica, manager artistic al festivalului.

De asemenea, Cluj Shorts are şi o componentă de promovare a tinerilor cineaşti, prin secţiunea de film studenţesc şi prin intermediul unor proiecţii speciale, cum este cea a studenţilor Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "ion Luca Caragiale" din Bucureşti.

Cea de-a treia ediţie se va desfăşura între 23 şi 29 martie 2015 la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.

Comenteaza