Se construieşte o sculptură masivă din lemn reciclat. Va fi donată primăriei

Se construieşte o sculptură masivă din lemn reciclat. Va fi donată primăriei
Artista de origine americană Olga Ziemska va construi în cadrul celei de-a treia ediții a festivalului 18+ o variantă românească a cunoscutei sale serii de sculpturi masive din lemn reciclat "Matka". După finalul festivalului lucrarea va fi donată oraşului, urmând să fie expusă în Parcul Central.

Sculptura va fi construită începând cu 10 septembrie în curtea spaţiului cultural "Reactor de creație și experiment", iar mai apoi va fi transportată pe Cetățuie, unde va fi expusă pe durata desfăşurării festivalului.

Pentru realizarea lucrării artista are nevoie de un grup de şase asistenţi, persoanele interesate să dea o mână de ajutor fiind invitate să trimită până în 8 septembrie un email în care să precizeze cine sunt şi care le este motivația de a participa la proiect. Acesta trebuie expediat pe adresa 18plusfestival@gmail.com, cu subiectul "Matka". 

Ce este "Matka"

"Matka" ("mama" în limba poloneză) este o sculptură a unei figuri feminine de peste trei metri înălțime, construită din lemn reciclat, prin care Ziemska explorează conceptul de spațiu. Artista a realizat o versiune a Matkăi în numeroase orașe ale lumii, de fiecare dată folosindu-se de materiale recoltate local și de specificitățile spațiului în care lucrarea a fost construită.

Repetând această formă umană în diverse spații și medii, artista urmărește să scoată la lumină în mod natural caracteristicile subtile specifice fiecarei zone. În definitiv, explică Ziemska, "această lucrare este o celebrare a diversității spațiilor în care trăim și totodată un omagiu adus similitudinilor care ne leagă pe toți în esență".

Gotan Project, la 18+

Cea de-a treia ediție a festivalului 18+ se va desfășura între 26 şi 27 septembrie în Parcul Cetățuie. Zeci de artiști din 10 țări ale lumii vor antrena timp de două zile Cetățuia într-un program ofertant de concerte ilustrate live, instalații artistice, spații interactive, expoziții. Primul artist anunțat pe scena festivalului este Philippe Cohen Solal Dj Set (Gotan Project).

Comenteaza