Foto Sergei Polunin, repetitii in miez de noapte la Bontida. Bilete last-minute, disponibile la pranz

Sergei Polunin, repetitii in miez de noapte la Bontida. Bilete last-minute, disponibile la pranz

Dupa ce furtuna de ieri a directionat avionul in care se afla spre Timisoara, iar proiectia de la Casa de Cultură a Studenților a fost reprogramata, Sergei Polunin a ajuns miercuri seara la Cluj si a mers la Bontida, unde a tinut repetitii in miez de noapte pentru spectacolul de joi seara.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

''Midnight magic at Bánffy Castle, Bontida. Sergei Polunin is rehearsing for his upcoming performance at TIFF. Last-minute tickets will be available starting noon time today. // Repetitii la Bontida pentru spectacolul lui Sergei Polunin. Noi bilete (inclusiv în sectorul A) vor fi scoase la vânzare astăzi în jurul orei 12.00'', transmite Tudor Giurgiu, presedintele TIFF.

Starul internațional Sergei Polunin, considerat cel mai talentat dansator al generației sale, vine pentru prima dată în România, la TIFF 2021. Admiratorii săi vor avea ocazia să-l vadă dansând în decorul spectaculos al Castelului Bánffy din Bonțida, unde ,,băiatul rău al baletului mondial’’ va fi protagonistul unui show excepțional. 

Sergei Polunin Up, Close and Personal va debuta cu proiecția Bolero, un performance coregrafic în care capodopera lui Ravel capătă o nouă dimensiune prin mișcările renumitului dansator, amplificate de efectele vizuale realizate de artistul Teun van der Zalm. Ross Freddie Ray semnează conceptul și coregrafia spectacolului. Seara va continua cu Sacré, un spectacol bazat pe Ritualul primăverii, al lui Igor Stravinski, și inspirat din stilul dansatorului Vaslav Nijinski, în viziunea coregrafică a artistei japoneze Yuka Oishi.  La final, Sergei Polunin va participa la o discuție cu publicul și va oferi detalii din culisele parcursului său artistic spectaculos și atipic.  

De asemenea, clujenii il pot intalni si vineri, de la ora 16.00, la Casa de Cultură a Studenților dupa proiectia DANCER (regia Steven Cantor).

Născut în 1989 în Ucraina, Sergei Polunin a devenit, la vârsta de 19 ani, cel mai tânăr prim-balerin din istoria London Royal Ballet. Apreciat pentru geniul artistic, tehnica fenomenală și prezența scenică hipnotizantă, artistul s-a remarcat pe marile scene ale lumii.

Este supranumit și ,,băiatul rău al baletului mondial”, din cauza stilului său rebel, a plecărilor intempestive din companii de balet renumite – prima a fost chiar London Royal Ballet, la doar 21 de ani – și a declarațiilor controversate. Cea mai populară apariție a sa este cea din videoclipul în care dansează pe melodia lui Hozier „Take Me to Church”, regizat de David LaChapelle, care a devenit viral și a adunat peste 29 de milioane de vizualizări pe YouTube. În ultimii ani, Sergei Polunin s-a remarcat și în lumea filmului, în producții precum Murder on the Orient Express (r. Kenneth Branagh), Red Sparrow (r. Francis Lawrence) sau The White Crow (r. Ralph Fiennes).

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza