Sergei Polunin, video despre experienta la TIFF

Sergei Polunin, video despre experienta la TIFF

Balerinul de renume international, Sergei Polunin, a postat pe canalul sau de Youtube, un video cu experienta sa la TIFF , festival din Cluj-Napoca al carui invitat special a fost in 2021.

In timpul sederii sale la Cluj, Polunin a tinut un masterclass cu balerinii de la Opera Nationala si de la Scoala de Balet din oras, a participat la Q&A cu publicul dupa proiectia documentarului biografic ''Dancer'', a stat de vorba cu presa si a sustinut un show de neuitat la Castelul Banffy din Bontida. Artistul i-a multumit presedintelui festivalului, Tudor Giurgiu, pentru invitatie, dar si publicului pentru deschidere si suport.

Născut în 1989 în Ucraina, Sergei Polunin a devenit, la vârsta de 19 ani, cel mai tânăr prim-balerin din istoria London Royal Ballet. Apreciat pentru geniul artistic, tehnica fenomenală și prezența scenică hipnotizantă, artistul s-a remarcat pe marile scene ale lumii. A dansat pe scena Teatrului Balșoi din Moscova, la Scala din Milano, Teatrul Stanislavski, Opera Națională din Paris, iar în prezent este invitat permanent al The Bavarian State Ballet din Munchen și călătorește în jurul lumii cu spectacolele produse de Polunin Ink, compania de dans pe care a fondat-o. În 2019, a dansat alături de balerina Alina Cojocaru în Romeo și Julieta. Cea mai populară apariție a sa este cea din videoclipul în care dansează pe melodia lui Hozier „Take Me to Church”, regizat de David LaChapelle, care a devenit viral și a adunat peste 29 de milioane de vizualizări pe YouTube.

În ultimii ani, Sergei Polunin s-a remarcat și în lumea filmului, în producții precum Murder on the Orient Express (r. Kenneth Branagh), Red Sparrow (r. Francis Lawrence) sau The White Crow (r. Ralph Fiennes).

Comenteaza