Seri dedicate cinefililor şi gurmanzilor, la Casa TIFF VIDEO

Seri dedicate cinefililor şi gurmanzilor, la Casa TIFF VIDEO
Clujenii vor putea viziona sâmbătă, în seara inaugurală a proiectului "Film şi Cină", pelicula "Despre oameni și melci", în regia clujeanului Tudor Giurgiu. Vedeta meniului va fi melcul, o adevărată delicatesă gastronomică.

Proiectul "Film și Cină" se va desfășura în prima sâmbătă a fiecărei luni, începând cu 6 octombrie și până în martie anul viitor, la Casa TIFF, din Cluj-Napoca.

"Am gândit acest proiect ca pe o experiență deosebită, care se adresează mai multor simțuri, nu doar văzului și auzului, cum se întâmplă la o proiecție clasică de film. La fiecare eveniment vom avea un meniu unic, inspirat de filmul proiectat și realizat de profesioniști ai gastronomiei", a declarat Cristian Hordilă, managerul Casei TIFF.

Despre oameni și melci, cel de-al doilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu, este o comedie a cărei acțiune se petrece în 1992, în Câmpulung Muscel. Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre muncitorii pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă. Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment.

Pornind de la acest film, bucătarii Paul Bloomfield și Rareș Crăiuț au gândit un meniu pentru gurmanzi: melci cu unt și usturoi, însoțiți de scordolea de nuci și cartofi; supă clasică franțuzească de ceapă cu ceapa roșie de Turda, gratinată cu brânză Gruyere; medalion de muşchiulet de porc mangalița cu muştar Dijon şi reducție de lămâie, servit cu salată de linte și ierburi de Provence; clătite cu gem local de vișine și sos Chantilly. Meniul va include şi o selecţie de vinuri franţuzeşti.

"La toate cele șase evenimente, meniul va reflecta filosofia Slow Food, contribuind activ la conservarea și promovarea tradiţiilor culinare și agrare din România și a eco-gastronomiei. Preparatele servite se bazează pe alimente de provenință locală și sezonieră și încurajează micii producători agricoli prin remunerarea justă pentru munca depusă", a explicat Rareș Crăiuț, reprezentant al Slow Food Cluj.

 

Etichete
Comenteaza