"Singoletta" pentru pietoni. Desenată în 1962, posibilă în 2020

"Singoletta" pentru pietoni. Desenată în 1962, posibilă în 2020

Walter Molino a fost un artist și ilustrator italian de benzi desenate. Deşi a murit în 1997 a anticipat în ilustraţiile sale timpurile pe care le trăim în 2020 pandemia de COVID-19.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

O ilustrație din ediția „La Domenica del Corriere” din 16 decembrie 1962 a caricaturistului Walter Molino înfăţişează cum ar potea fi viața în 2022. La 60 de ani în viitor. Graficianul uluieşte cu presimțirea extrem de precisă a restricțiilor de distanțare socială și a altor măsuri necesare de pandemia COVID-19 din 2020. 

Nu suntem departe în 2020 de a împlini viziunea caricaturistului italian din 1962 a vieții în 2022. Şi poate italianul îi va inspira cu "Singoletta" pe inventatorii secolului nostru cu privire ustensilele de transport de care vor avea nevoie pietonii pentru a circula pe stradă în curând.

Născut la Reggio Emilia, Walter Molino (5 noiembrie 1915 - 8 decembrie 1997) și-a făcut debutul profesional ca ilustrator și caricaturist în 1935, colaborând cu ziarul Il Popolo d'Italia și revistele pentru copii Il Monello și L'Intrepido. În 1936 a început să lucreze pentru revista satirică Bertoldo, iar în 1938 a debutat ca artist comic cu seria "Virus", il mago della Foresta Morta, cu texte ale lui Federico Pedrocchi. Tot cu Pedrocchi, el a creat seria de benzi desenate Capitan l'Audace pentru revista L’Audace, Maschera Bianca și o serie de alte personaje.

Începând cu 1941, Molino a devenit ilustratorul de copertă oficial al La Domenica del Corriere, reușind la Achille Beltrame. De asemenea, el a colaborat cu revista pentru femei Grand Hotel, în calitate de ilustrator de copertă și artist al „cineromanzi”, adică povești comice, în general de gen romantic sau melodramatic, ale căror personaje comice seamănă cu actori de film celebri, scrie Wikipedia.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza