Singurul artist din România care cântă pe un flaut de 18 karate, în concert la Cluj

Singurul artist din România care cântă pe un flaut de 18 karate, în concert la Cluj
Flautistul Ion Bogdan Şetfănescu şi pianistul Horia Mihail vor fi protagoniştii unui concert ce va fi găzduit de Filarmonica de Stat Transilvania pe 11 noiembrie.

Concertul va avea loc duminică, de la ora 19, în studio-ul Academiei de Muzică "Gheorghe Dima", fiint integrat în cea de-a doua ediţie a turneului naţional "Flautul de aur".

Programul concertului va avea următoarea alcătuire:
Johann Sebastian Bach - Sonata nr. 4 în Do Major, BWV 1033
Wolfgang Amadeus Mozart - Sonata nr. 3 în La major, K.V. 12
Antonín Dvořák - Sonatina pentru flaut şi pian în Sol major, op. 100
Francis Poulenc - Sonata pentru flaut şi pian în la minor
Otar Taktakishvili - Sonata pentru flaut şi pian
Mike Mower - Sonata latino pentru flaut şi pian

Ion Bogdan Ştefănescu este singurul român care deţine un flaut de aur de 18 karate, realizat de compania japoneză Muramatsu.

Artistul român este absolvent al Universităţii de Muzică din Bucureşti, perfecţionându-se apoi cu cei mai renumiţi flautişti ai lumii. El a obţinut diploma de „Master of Music" la Universitatea Illinois din Urbana-Champaign, SUA, unde l-a avut ca profesor pe renumitul flautist englez Alexander Murray. Ion Bogdan Ştefănescu este doctor în Muzică, la Universitatea de Muzică din Bucureşti.

Pianistul Horia Mihail a urmat cursuri muzicale la Universitatea din Ilinois şila cea din Boston. A susţinut recitaluri, solo şi în ansambluri muzicale de cameră, pe patru continente, interpretând de asemenea alături de numeroase orchestre din ţară dar şi peste hotare. Artistul este implicat în mai multe proiecte de turneee naţionale, alături de artişti români foarte cunoscuţi: Romanian Piano Trio, Stradivarius, Cele trei dive, Duelul viorilor, Flautul de aur, Vioara lui George Enescu la sate.

Un alt concert de flaut va avea loc la Filarmonica de Stat Transilvania vineri, 9 noiembrie, la Casa Universitarilor. Orchestra Simfonică a instituţiei va cânta alături de de flautistul Janos Balint (Ungaria), sub bagheta dirijorului Gottfried Rabl, din Austria. În program sunt incluse Uvertura Helios si Simfonia nr. 5, de Carl Nielsen şi Concertul nr.2 pentru flaut in re minor de Aram Haciaturian.

 

Comenteaza