Someș Delivery se mută în zona Ștrandului Sun

Someș Delivery se mută în zona Ștrandului Sun

Ediţia din 2019 a festivalului Someș Delivery va avea loc în zona Ștrandului Sun, în amonte de podul din Grigorescu. Încă nu a fost anunţată data evenimentului, însă în luna mai va avea loc un atelierul de proiectare și de construire a unui umbrar. 

"Amenajarea pe care o vom realiza în cadrul acestui workshop va fi dedicată locuitorilor din vecinătate. De ce am ales astfel zona? Aici e locul în care cele mai multe dintre gunoaie întră în Someș, așa că anul acesta vrem să facem #unSomeșmaicurat, direct de la sursă. 

La atelier vom concepe și apoi vom construi un loc de întâlnire la Someș, un spațiu umbrit pentru oamenii care sunt în trecere pe malul apei și au prea puține locuri în care să se oprească și să interacționeze", transmit organizatorii Someş Delivery. Ei subliniază că amenajarea temporară va fi amplasată pe str. Paul Ioan, pe malul Someșului Mic.

Workshop-ul se va desfășura în două etape: faza de design (3-5 mai — explorarea sitului, conceperea și detalierea intervenției) şi faza de construire (17-19 mai - on-site). Înscrierile se fac până vineri, 26 aprilie. Studenții selectați vor fi anunțați în 29 aprilie.

Koho’ este un grup de tineri arhitecți clujeni (Ambrus Akos, Barabas Dénes, Bokor Milan, Boloni Botond) care se concentrează pe proiectarea și construcția de intervenții temporare și instalații la scară mică. Ei au contribuit numeroase intervenții în cadrul celor trei ediții Someș Delivery. Workshop-ul este adresat tuturor celor care vor să participe și este organizat în parteneriat cu Asociația Studenților Arhitecți Cluj.

Comenteaza