SoNoRo 2010 s-a încheiat aseară cu un concert de tango contemporan în clubul Diesel. Galerie FOTO

SoNoRo 2010 s-a încheiat aseară cu un concert de tango contemporan în clubul Diesel. Galerie FOTO
Câteva zeci de persopane au participat aseară în clubul Diesel la concertul de închidere al ediţiei din 2010 a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo.
Reprezentaţia programată ieri seară a fost una de tango şi tango contemporan, stiluri interpretate atât la bandoneon, cât şi la instrumente specifice muzicii clasice, precum vioară, violă, violoncel şi pian.

Invitatul special al serii a fost bandoneonist-ul Marcelo Nisinman, care a interpretat inclusiv melodii din repertoriul personal.

În rest au fost interpretate şi cântece mai vechi, dar şi unele mai noi, ale unor compozitori precum Antonio Soler sau Astor Piazzola, cele de-al doilea fiind considerat fondatorul unui nou stil de tango, în contrapondere cu cel clasic şi cunoscut ca „tango nuevo”.

Fiecare melodie a fost precedată de o scurtă introducere făcută de Marcelo Nisinman, care a cântat şi solo, dar în majoritatea timpului a fost acompania de unul, doi sau mai mulţi muzicieni. Aceştia au fost Diana Ketler, la pian, Corinne Chapelle – vioară, Christian Nas – violă, Răzvan Popovici – violă, Julian Arp – violoncel şi Erich Oskar Hütter – violoncel.

Festivalul SoNoRo s-a desfăşurat între 31 octombrie – 14 noiembrie, la Bucureşti, Iaşi şi Cluj.  Deviza ediţiei 2010 a Festivalului a fost "Un ballo in maschera". La Cluj-Napoca au avut loc în perioada 11-14 noiembrie o expoziţie de fotografie româno-japoneză, pe tema măştilor şi 4 concerte de muzică de cameră.


Comenteaza