Soprana Olga Perrier va fi Prinţesa Turandot pe scena Operei din Cluj-Napoca

Soprana Olga Perrier va fi Prinţesa Turandot pe scena Operei din Cluj-Napoca
"Nessun dorma", una dintre cele mai cunoscute arii pentru tenori dintre toate ariile de operă din toate timpurile, va fi interpretată de tenorul Marius Vlad Budoiu sub bagheta dirijorului invitat, Jin Wang.

Duminică, 3 aprilie, Opera Naţională Română vă invită la reprezentaţia operei "Turandot", în distribuţia căreia o veţi putea vedea şi asculta pe  soprana ucraineană Olga Perrier care o va interpreta pe Prinţesa Turandot. În rolul Principelui necunoscut - Calaf, care se îndrăgostește la prima vedere de frumoasa dar distanta Prințesă Turandot, îl veţi putea revedea pe cunoscutul tenor Marius Vlad Budoiu. Orchestra Operei din Cluj-Napoca va fi condusă de dirijorul chinez Jin Wang.

Partitura a fost ultima operă scrisă și neterminată de Puccini, înainte de moartea acestuia, partea finală a partiturii, actul al treilea, fiind așternută de compozitor doar pe o ciornă. Franco Alfano este cel care desăvârşeşte opera lui Puccini, iar tema muzicală Nessun Dorma, în varianta propusă de acesta, produce o apariție triumfală la sfârșitul operei. 

Premiera mondială a operei "Turandot" a avut loc la doi ani după moartea compozitorului, atingând un succes fulminant și impresionând publicul cu intervenția dirijorului la punctul în care Puccini a însemnat ultimele note, spunând: "în acest moment, maestrul a pus jos pana". "Viva Puccini!" este ceea ce a răsunat cu entuziasm în sala de spectacol a acelei seri și cu ocazia fiecărei noi reprezentații a operei dominată de extreme, emoții profunde și legende.

Capodopera pucciniană se bazează pe un basm persan din colecția dramaturgului Carlo Gozzi, "1001 de zile", ce spune fermecătoarea poveste de dragoste dintre preafrumoasa Prințesă Turandot, care jură să nu aparțină niciunui bărbat, și misteriosul Prinț tătar, Calaf, care o cucerește prin curaj și abilitate.

Comenteaza